Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Εν μέσω της αναμενόμενης δεύτερης στην σειρά "θερμής εισβολής" λοιπόν... Για να δούμε "που έφθασε σήμερα Κυριακή τελευταία ημέρα του Μαρτίου, ο υδράργυρος στα μέρη μας"... 

Ενώ παράλληλα πρέπει να πούμε, ότι η ΚΟΡΥΦΩΣΗ αυτού του δεύτερου κύματος έντονης ζέστης, πάντα για την εποχή, που βιώνουμε μέσα σε μόλις λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο, θα κορυφωθεί αύριο Δευτέρα 01/04/2024, όπου και... Υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ δυο με τρεις και κατά τόπους έως και τέσσερις βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές, "από εκείνες που θα σας δείξω παρακάτω / δηλαδή από εκείνες που επικράτησαν σήμερα" Κυριακή 31/03/2024! ;)  :( 

Στην πραγματικότητα 31 Μάη είχαμε σήμερα παντού στο νομό μας και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 31 Μάρτη, που απλά "έγραφε το ημερολόγιό μας"! 

Γουβιά: 24,6 C. 

Τεμπλόνι: 24,3 C.

Αρίλλας: 24 C. 

Βαλανειό: 23,7 C.

Αυλιώτες : 23,6 C.

Πόλη Κέρκυρας (λιμάνι) : 23,2 C.

Παξοί: 23,2 C. 

Λιμνοθάλασσα Κορισσίων: 22 C. 

Ακόμη και στην "πιο ορεινή κατοικημένη ζώνη" της Κέρκυρας , δηλαδή στα χωριά Στρινύλας και Πετάλια, σε υψόμετρο 650 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ο υδράργυρος "σκαρφάλωσε" στους 19 C. 

Aύριο Δευτέρα περιμένουμε να δούμε "και επίσημα" για πρώτη φορά φέτος ΑΡΚΕΤΑ 25αρια C. ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ προσωπικά θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως θα καταγραφούν και 26 C. με 27 C. (Ίσως εάν "βοηθήσουν" οι συνθήκες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να δούμε ακόμη και 28 C.)

Ναι καλά διαβάσατε, η αλήθεια θα είναι... ΚΑΙ ΔΕΝ θα αποτελεί "Πρωταπριλιάτιο ψέμα" !!

Για να καταλάβουμε "την θερμοκρασιακή ανωμαλία και αυτή την φορά" οφείλω να σας θυμίσω, πως η ενδεικτική "κανονική θερμοκρασία" για σήμερα και αύριο στα ΠΕΔΙΝΑ του νομού μας , εάν ζούσαμε "φυσιολογικές καταστάσεις" θα ήταν οι 18 C.  

Πρώτη ΙΟΥΝΙΟΥ λοιπόν αύριο ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ πρώτη Απριλίου, πάντα από πλευράς θερμοκρασίας... Ενώ θα πρέπει να υπάρξουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ όπου θερμοκρασιακά "θα βρεθούν σε επίπεδα" που συνήθως συναντάμε γύρω στις... ΔΕΚΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ("το λιγότερο")!! 

Καλό νέο μήνα (Απρίλιο) που θα μας έρθει σε λίγες ώρες, με υγεία πάνω από όλα!! :) 

P.S. Για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στα μέρη μας, μπορείτε να ανατρέξετε στην "καρφιτσωμένη πρόγνωση" που βρίσκεται στην κορυφή τούτης της σελίδας. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου