Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Μια ματιά στην εξέλιξη του καιρού στο νομό Κέρκυρας, για αύριο Παρασκευή 22/03/2024 και μεθαύριο Σάββατο 23/03/2024...

ΔΕΝ αναμένεται "κάποια αξιόλογη αλλαγή" στο καιρικό μας σκηνικό.

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!! :)

Ας πάμε λοιπόν να δούμε, την κάθε μια ημέρα ξεχωριστά... ;) 

Για αύριο Παρασκευή 22 του μηνός, περιμένουμε σιγά σιγά ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ να κάνουν την εμφάνισή τους στον ουράνιο θόλο, πάνω από την ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου.

Οπότε αν και... ΔΕΝ θα λείψουν ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας, το ερχόμενο 24ωρο ΔΕΝ θα πρέπει να έχουμε ξανά την... "Τόσο απόλυτα λαμπρή / πολύωρη ηλιοφάνεια" που επικράτησε το τελευταίο 48ωρο!
Πάντως "τα εν λόγω σύννεφα" στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ των περιπτώσεων, αν και... ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι ΚΑΠΩΣ πιο πυκνά ΔΕΝ θα είναι "ικανά" να αφήσουν κάτι το "άξιο αναφοράς" (θα πρόκειται για τα γνωστά μας "αθώα" νέφη μεγάλου ύψους ΚΥΡΙΩΣ με την "ινώδη γαλακτώδη όψη").
Έτσι απλά υπάρχει μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ που ΔΕΝ ξεπερνά το 10 % με 15 % ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ να "πέσουν ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιες σταγόνες , άνευ σημασίας" βέβαια ("αστεία πράγματα δηλαδή και ΑΝ όπως είπαμε συμβούν").
Οι άνεμοι "δεν θα μας προβληματίσουν" ΟΥΤΕ και αύριο, αφού θα πνέουν γενικά με ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις... Από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ το μεσημέρι - απόγευμα ΚΥΡΙΩΣ πιο δυτικών διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ (αλλού λίγο πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί και αλλού πιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί).
Επίσης ΔΕΝ αναμένεται κάποια ιδιαίτερη διακύμανση από πλευράς θερμοκρασίας, είτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω, συγκριτικά πάντα με την Πέμπτη... Και μόνο ΕΚΕΙ που θα υπάρξει "περισσότερη συννεφιά" τις μεσημεριανές αργά ώρες ΙΣΩΣ σημειώσει μια πάρα πολύ μικρή / σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση, της τάξεως των έναν με ενάμιση βαθμών (ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ το ιδιαίτερο δηλαδή). 😀
Για μεθαύριο Σάββατο 23 του μηνός, αναμένεται ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ περισσότερη ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα, σε σχέση με την Παρασκευή μας.
Ωστόσο ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ νεφώσεις θα "κάνουν την εμφάνισή τους" εντός του 24ωρου ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (σε ορισμένα τμήματα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα είναι ΛΙΓΟ περισσότερες και στα υπόλοιπα πολύ λιγότερες ή και ελάχιστες).
Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι μεν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ όμως υπαρκτή (γύρω στο 15 %) για "ένα ψιχάλισμα" ΓΙΑ ΛΙΓΟ και ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ το αξιόλογο και ΑΝ τελικά καταφέρει να συμβεί...Θα αφορά ΛΙΓΑ "κομμάτια" ΚΥΡΙΩΣ κοντά, κατά μήκος ή τριγύρω από τους ορεινούς όγκους, περισσότερο της βόρειας Κέρκυρας, τις θερμές ώρες της ημέρας).
Εν ολίγοις, κρατάμε πως σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ θα είναι κατάλληλες για κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα ή εργασία! 😉

Οι άνεμοι φαίνεται πως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ θα δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα και σε στεριά , μιας και θα πνέουν ΞΑΝΑ με αρκετά χαμηλές εντάσεις.

Αναλυτικότερα αναμένουμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ νοτίων διευθύνσεων ανέμους (τις μεσημεριανές - πρώτες απογευματινές ώρες ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ πιο δυτικών διευθύνσεων) , που θα προσεγγίζουν τα 3 με 4 μποφώρ... Αλλά ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ είναι ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ. 

Ο υδράργυρος θα "ανέβει" λίγο... ΚΥΡΙΩΣ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές του, φθάνοντας αργά το μεσημέρι στα "κανονικά"... ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σε επίπεδα ΛΙΓΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ από τα "φυσιολογικά" για τον μήνα που διανύουμε...

Άρα ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματα μας θα πρέπει να παρατηρηθούν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 16 C. με 17 C. Και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ("εκεί που θα βοηθήσει πιο πολύ ο ήλιος την κατάλληλη ώρα") έως και 18 C. με 19 C.

Στην ημιορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" την ίδια ώρα υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους 13 C. με 14 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΩΣ μέχρι και 15 C. 

Kαι στην ορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" θα πρέπει να "φθάσουμε" ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 11 C. με 12 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 13 C. 

Τέλος, αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών... Με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών εκείνες τις ώρες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (εκτός των πιο ορεινών τμημάτων ΚΑΙ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "συνήθως πιο ευάλωτα στις ομίχλες λόγω ανάγλυφου" ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας).

Kαλό βράδυ Πέμπτης!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου