Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ...ΝΕΑΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ (η ΔΕΥΤΕΡΗ στη σειρά, μέσα σε λίγες ημέρες) ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ στην περιοχή μας με... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες ΞΑΝΑ. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του ΝΕΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ θα είναι...Τόσο η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ όσο και...H μεγαλύτερη ΕΝΤΑΣΗ σε σχέση με το προηγούμενο ("χαρακτηριστικά που θα μεταφράζονται σε ακόμη πιο υψηλές θερμοκρασίες, από εκείνες τις...Ήδη πολύ υψηλές για την εποχή, που  καταγράφηκαν προχθές στο νομό μας" και φυσικά  όλο αυτό, "θα κρατήσει τούτη την φορά, για ακόμη μεγαλύτερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα")!!!! 

Μια μεγάλη καλησπέρα σε όλες και όλους τους φίλους ,κατοίκους αλλά και γενικότερα τους απανταχού στον κόσμο, λάτρεις της Χώρας των Φαιάκων!! :)

Πριν περάσουμε στο "θερμοκρασιακό κομμάτι" , να σας πω ότι ΔΕΝ έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από την προηγούμενη φορά που τα είπαμε ξανά εδώ... ;)

Έτσι ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ακόμη ένα δεκαήμερο και βλέπουμε πάλι) ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ / ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ βροχόπτωσης ΠΟΥΘΕΝΑ στην ευρύτερη γωνιά του βορείου Ιονίου!!

Τα παραπάνω , τα έγραψα για όλες και όλους εσάς, που σας ενδιαφέρει άμεσα "το κομμάτι των βροχοπτώσεων" , λόγω εξωτερικών δραστηριοτήτων / εργασιών, αυτό το διάστημα.

Κατά τα άλλα, όπως ήδη σας "υποσχέθηκα" ΚΑΙ στην προηγούμενη ανάρτησή μου...

Δυστυχώς για εκείνους που τους αρέσει "το φυσιολογικό" (δηλαδή "η ύπαρξη των διάφορων εποχών μέσα στο έτος") και ευτυχώς για τους υπόλοιπους που "χαίρονται" με το να έχουν ένα μόνιμο καιρικό μοτίβο, άσχετα "εάν αυτό είναι εκτός εποχής ή είναι ικανό να φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις / αλλαγές κάπου παρακάτω" (ΟΧΙ και τόσο μακριά πια), μας έρχεται  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ / ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΖΕΣΤΗ πάντα για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε, τα αμέσως επόμενα 24ωρα (Θα προσεγγίσουμε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ θερμοκρασιακές τιμές "προχωρημένου Μάη , ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου"). 

Παράλληλα , από αύριο Σάββατο 30/03/2024 ΕΩΣ ΚΑΙ την Δευτέρα 01/04/2024 οι άνεμοι "γυρίζουν" ΞΑΝΑ σε νοτιάδες (ενισχυόμενοι ΣΤΑΔΙΑΚΑ) , με αποτέλεσμα να μεταφέρουν εκ νέου ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ  Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας!!

Οπότε ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ (από πλευράς φαινομένων πάντα) τις ερχόμενες τρεις ημέρες , με αρκετή ηλιοφάνεια σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ καθώς και κάποιες αραιές συννεφιές κατά διαστήματα ("άνευ σημασίας"). Πάντως οι "εν λόγω συννεφιές θα ομορφαίνουν περισσότερο άλλοτε την ανατολή και άλλοτε την δύση του ηλίου μας" (αυτό για τους λάτρεις την φωτογράφισης, της παρατήρησης κτλ). 

Ήδη από αύριο Σάββατο και μετέπειτα θα αρχίσει σιγά σιγά να υπάρχει κάποια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή μας, (εξαιτίας της μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς τα μέρη μας) φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί περισσότερο βαδίζοντας προς / αλλά και κατά την διάρκεια...ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ της νέας εβδομάδας!

Και... Μιλώντας για ΑΝΟΔΟ της θερμοκρασίας, αξίζει να τονιστεί πως αυτή την φορά ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το 48ωρο / Κυριακής και Δευτέρας (ΟΧΙ ότι το Σάββατο , θα έχει δροσιά, έντονη για την εποχή θα είναι η ζέστη ΚΑΙ το Σάββατο. Απλά τονίζω πότε θα επέλθει η ΚΟΡΥΦΩΣΗ) θα έχουμε πλέον να κάνουμε ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ που θα φθάσουν να κυμαίνονται ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 8 ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για την τρέχουσα περίοδο του έτους επίπεδα!!!!! 

Επίσης, τα άτομα που πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες, άσθμα κτλ. Καλό θα είναι ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες (όπως άλλωστε συνέβη και προχθές ξανά) να έχουν λίγο περισσότερο το νου τους!

Από την ερχόμενη Τρίτη 02/04/2024 σιγά σιγά, οι πρόωρα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ θερμοκρασίες , μαζί με την Αφρικάνικη σκόνη, θα μας "αποχαιρετήσουν" για μερικές ημέρες.

Με... Τον υδράργυρο ναι μεν να σημειώνει ΚΑΠΟΙΑ πτώση (θα "δροσίσει" λίγο)... Αλλά στην ουσία δίχως να καταφέρνει να φθάσει τα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα. Δηλαδή "θα φύγουμε ΓΙΑ ΛΙΓΟ από τις ακραία υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες" χωρίς ωστόσο να πηγαίνουμε όμως στις "απόλυτα κανονικές" για την εποχή μέγιστες τιμές!

Άρα λοιπόν η θερμοκρασιακή ανωμαλία ΔΕΝ θα τελειώσει ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ!!!! 

Εντυπωσιακά υψηλές για την εποχή, θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ακόμη και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές το ερχόμενο τριήμερο, με μεγαλυτερη έμφαση τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα και τη νύχτα της Δευτέρας ΠΡΟΣ την ερχόμενη Τρίτη.

Οι νοτιάδες (και τις τρεις ημέρες θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι) φθάνοντας το Σάββατο τα 3 με 4 και ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ έως και τα 5 μποφώρ (με κάποια ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΈΣ στα 6 μποφώρ ΚΥΡΙΩΣ από το απόγευμα).

Την Κυριακή "το ταβάνι" θα είναι...ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ... Οι στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ να αγγίζουν και τα 6 μποφώρ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ... Ενώ  ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ οπωσδήποτε ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα δούμε και 7 μποφώρ ΡΙΠΕΣ...Με μικρή αλλά υπαρκτή την πιθανότητα και για λίγες θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 8 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Τέλος την Δευτέρα, θα πρέπει να καταγραφούν κάποιες περισσότερες ΙΣΧΥΡΕΣ στιγμιαίες  ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα δούμε ΠΑΡΟΔΙΚΑ και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 7 μποφώρ. Τέλος είναι ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ  ΠΛΑΙΣΙΑ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 8 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Καλό βράδυ Παρασκευής σε όλες και όλους!!  😀 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου