Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού νομού Κέρκυρας για το Σαββατοκύριακο (δηλαδή για αύριο Σάββατο 02/03/2024 και μεθαύριο Κυριακή 03/03/2024).

ΔΕΝ αναμένεται "κάποια αξιόλογη αλλαγή" στο καιρικό μας σκηνικό... ;)

Καλησπέρα φίλες και φίλοι! Καλό μήνα με υγεία σε όλες και όλους αλλά και καλή ΣΥΝΕΧΕΙΑ της Άνοιξης "και με την ημερολογιακή της  βούλα πλέον" (Θυμάστε τις τελευταίες πολλές εβδομάδες που σας έλεγα "αστειευόμενος" εδώ κάθε λίγο και λιγάκι, όταν βιώναμε τις... Συνεχόμενες Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην καρδιά του "υποτιθέμενου ημερολογιακού Χειμώνα" τότε... "Άντε να αλλάξει ο μήνας για να έχουμε τάχα μου, τουλάχιστον μια δικαιολογία" ;... Και να λοιπόν, που ήρθε και αυτή η ώρα)! :)  :)

ΗΠΙΟΣ θα είναι γενικά ο καιρός καθ ' όλη την διάρκεια του ερχόμενου 48ωρου, στα μέρη μας. 

Πάντως ενδέχεται να υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ "μικρές διαφοροποιήσεις" από μέρα σε μέρα και από περιοχή σε περιοχή, για τις οποίες θα σας μιλήσω παρακάτω (ΟΧΙ βέβαια κάτι το ιδιαίτερο). ;)

Έτσι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του Σαββατοκύριακου περιμένουμε αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. 

Παρολ' αυτά και ενώ θα υπάρξουν κάμποσες ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ εντός των επόμενων 48ωρών...  ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα κάνουν την εμφάνισή τους και ΚΑΠΟΙΕΣ διάσπαρτες συννεφιές, "οι οποίες" ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ κάθε τόσο θα έχουν την ΤΑΣΗ έστω και ΓΙΑ ΛΙΓΟ να πυκνώνουν ΚΑΠΩΣ περισσότερο...

Με αποτέλεσμα να υπάρχει ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ... Για ορισμένα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Δηλαδή οι... "Εν λόγω ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ΠΙΘΑΝΟΝ (με την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να κυμαίνεται το Σάββατο, γύρω στο 40 % και την Κυριακή γύρω στο 20 % με 25 %) "να καταφέρουν" να αφήσουν στο διάβα τους ΓΙΑ ΛΙΓΟ... ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΗ "ψιχάλα / ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο / ασθενής βροχούλα" / ΙΣΩΣ το Σάββατο και κάποια μεμονωμένη μπόρα (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο / ΟΧΙ κάτι δηλαδή που θα μπορέσει να αλλάξει την γενικότερη ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ του καιρού μας... Και ΕΑΝ φυσικά "καταφέρει τελικά να συμβεί". Τα παραπάνω αφορούν πρώτα για το Σάββατο... ΚΥΡΙΩΣ το χρονικό διάστημα μεταξύ πρώτων πρωινών και μεσημεριανών ωρών και την Κυριακή μεταξύ προμεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών).

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα μας "προβληματίσουν" το επόμενο διήμερο, αφού γενικά θα πνέουν ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Οπότε το Σάββατο αναμένονται σε γενικές γραμμές ασθενείς άνεμοι αλλού πιο νοτίων και αλλού πιο δυτικών διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η πιθανότητα και για λίγες ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ).

Ενώ την Κυριακή θα στραφούν πια ΠΑΝΤΟΥ σε πιο νότιους - νοτιοανατολικούς, φθάνοντας τα 3 με 4 και ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ και τα 5 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

Ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά, συγκριτικά πάντα με ότι επικράτησε την σημερινή ημέρα (Παρασκευή 01/03/2024).

Άρα λοιπόν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας περιμένουμε αργά το μεσημέρι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 16 C. με 17 C. και κατά τόπους έως και 18 C. (ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ "αγγίξει" και τους 19 C. για λίγο).

Στα ημιορεινά και ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις και "στα υψηλότερα κατοικημένα τμήματα" μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα της ενδείξεις στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες. 

ΑΥΞΗΜΕΝΑ παραμένουν τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το ερχόμενο διήμερο (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τις νυχτερινές και πρωινές ώρες), με τον σχηματισμό ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών (αρχικά και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ τμήματα. Ενώ στην συνέχεια μόνο στα "κλασικά πιο επιρρεπή στα υγρασιοσύννεφα του νοτιά" υψώματα του τόπου μας) να είναι ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Καλό βράδυ Παρασκευής, όμορφο Σαββατοκύριακο να έχουμε! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου