Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 27/03/2024, στο νομό Κέρκυρας.

Το ημερολόγιό μας, ναι μεν θα δείχνει 27 Μάρτη το ερχόμενο 24ωρο ΑΛΛΑ... Στην πραγματικότητα από ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ αύριο στην περιοχή μας, θα έχουμε 27 Μάη!!!!

Κατά τα άλλα με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ...Ολόκληρη η ημέρα θα κυλήσει με ΚΑΛΕΣ καιρικές συνθήκες. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων υπάρχει για ΑΡΓΑ τη νύχτα που θα ακολουθήσει. 

Καλησπέρα Κέρκυρα, καλησπέρα βορειοδυτική Ελλάδα!! :)

Είχαμε λοιπόν την αναμενόμενη αλλαγή του καιρικού μας σκηνικού σήμερα Τρίτη (Ακριβώς την ώρα που την περιμέναμε)... Ενώ αύριο "ο βελτιωμένος από πλευράς φαινομένων καιρός μας, σε συνδυασμό με τους θερμούς ισχυρούς νοτιάδες" θα εκτοξεύσουν τον υδράργυρο ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους ΕΠΙΠΕΔΑ!!

Αναλυτικότερα, καθ ' όλη την διάρκεια της ημέρας την Τετάρτη, απλά περιμένουμε εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας, με αραιές νεφώσεις.

Παράλληλα θα επικρατεί ΕΝΤΟΝΗ  θολούρα στην ατμόσφαιρα πάνω από ολόκληρο το νομό μας, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης Αφρικάνικης σκόνης. 

Γι ' αυτό ακριβώς τον λόγο χρειάζεται κάποια στοιχειώδη προσοχή ΚΑΙ αύριο, από τα άτομα εκείνα που πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες / άσθμα κτλ. (Μάλιστα αύριο η κατάσταση θα "λίγο πιο δύσκολη" απ ' ότι ήταν ήδη σήμερα).

Πάντως βαδίζοντας ΠΡΟΣ την αλλαγή της ημέρας και μετέπειτα... Δηλαδή "πλησιάζοντας ΠΡΟΣ τα μεσάνυχτα και έως ΚΑΙ τις μεταμεσονύχτιες ώρες ΠΡΟΣ την Πέμπτη ΙΣΩΣ υπάρξει ένα ΠΕΡΑΣΜΑ ΛΙΓΩΝ διάσπαρτων φαινομένων...

Με την μορφή ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ  / ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ βροχόπτωσης ή παροδικής / ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ "μποριτσας" / μεμονωμένης σύντομης διάρκειας καταιγίδας (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο αυτή την φορά και ΑΝ τελικά "καταφέρει να συμβεί").

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις φθάνοντας ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ τα 4 με 5 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως ΚΑΙ τα 6 μποφώρ... ΑΛΛΑ στην συνέχεια της ημέρας, θα ενισχυθούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ περαιτέρω, οπότε ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας θα φθάνουν τα 5 με 6 και ανά διαστήματα ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι ΚΑΙ τα 7 μποφώρ.

Ταυτόχρονα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από το μεσημέρι και μετά ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ βέβαια ΠΛΑΙΣΙΑ...Κατά περιόδους θα πρέπει να παρατηρηθούν ΞΑΝΑ... ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων, στα 8 μποφώρ!

Ο υδράργυρος δυστυχώς "θα ανέβει και άλλο" αύριο!! 

Βλέπετε φέτος η "συνεχής παρατεταμένη / αξιοσημείωτη μακρά περίοδο θερμοκρασιακής ανωμαλίας" που στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ της Ελλάδας ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, με κάθε μήνα από εκεί και μετέπειτα (έως και σήμερα) να "βγαίνει θερμότερος του μέσου όρου του" Δυστυχώς ΔΕΝ έχει τέλος!!! :( 

Έτσι την Τετάρτη ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της ημέρας ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 20 C. (η όλη κατάσταση θα παραπέμπει, σε "αυτό που αποκαλούμε στην Κέρκυρα κουφόβραση").

Θα έχουμε να κάνουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ (ΚΥΡΙΩΣ τις μεσημεριανές ώρες), με ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ της τάξεως των 21 C. με 23 C. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ δεν αποκλείεται να δούμε και 24 C. Υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ να καταγραφεί και το ΠΡΩΤΟ 25αρι C.  της φετινής σαιζόν (Οι παραπάνω θερμοκρασίες "υπό φυσιολογικές συνθήκες ανήκουν στα τέλη Μάη έως ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου").

Μόνο ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ όσο αφορά τα ΠΕΔΙΝΑ μας και... Ιδιαίτερα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ να ΜΗΝ ξεπεράσουμε τους 20 C. ή ΙΣΩΣ στην "καλύτερη / πιο αισιόδοξη περίπτωση" και τους 19 C. (ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές και εκεί , επίσης ΠΑΝΩ από τα "φυσιολογικά μας επίπεδα").

Eντυπωσιακά υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της ημέρας αύριο, ακόμη και στα "ψηλότερα τμήματα του τόπου μας"...

Αφού ακόμη και "στην ορεινή / ημιορεινή μας κατοικημένη ζώνη", παρόλο το υψόμετρο, τα θερμόμετρα θα προσεγγίσουν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 18 C. με 20 C. αντίστοιχα!!   

Καλό απόγευμα Τρίτης σε όλες και όλους!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου