Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή 08/03/2024, στο νομό Κέρκυρας.

Με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο στα μέρη μας...

Πιο συγκεκριμένα όμως... 

Για αύριο Παρασκευή 8 του Μάρτη, περιμένουμε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ στο νομό μας...

Με τον ήλιο να έχει "το πάνω χέρι" ΣΥΝΟΛΙΚΑ εντός της ημέρας και ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ /  ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "στην ουσία άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους, εδώ και εκεί (ΜΟΝΟ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΩΣ σημειωθεί κάποιο "ψιχάλισμα" ΓΙΑ ΛΙΓΟ  /  ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα το ιδιαίτερο).

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε θάλασσα ή σε στεριά, αφού θα πνέουν γενικά με ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα ΚΥΡΙΩΣ από πιο δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ.

Υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που είναι συνήθως "πιο επιρρεπή στο βορειοδυτικό ρεύμα" , να προκύψουν το μεσημέρι - απόγευμα και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ όμως.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ το βράδυ / την νύχτα που θα ακολουθήσει ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΟΧΙ φυσικά ΠΑΝΤΟΥ) θα επικρατήσει νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή (αυτό γιατί ΚΑΙ την "Τσικνοπέμπτη" ΠΡΙΝ την έλευση των βροχοπτώσεων, όπου επικρατούσε αρκετή ηλιοφάνεια "προλάβαμε" να έχουμε Ανοιξιάτικες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ... Άλλο που στην συνέχεια λόγω των φαινομένων, όπως άλλωστε περιμέναμε και σωστά γράφτηκε εδώ χθες, μαζί με τις...  ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ήρθε όπως ήταν επόμενο και αρκετή ψύχρα / δηλαδή κάποια πτώση της θερμοκρασίας συγκριτικά με λίγο πριν,  που είχε ήλιο). 😉

Έτσι αύριο το μεσημέρι στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ και ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματα μας, θα πρέπει να παρατηρηθούν ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 15 C. με 16 C. Ενώ στον αντίποδα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείεται να καταγραφούν και 17 C. ή ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ο υδράργυρος ΝΑ ΜΗΝ ξεπεράσει τους 14 C. 

Στην ημιορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" την ίδια ώρα υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στους 12 C. με 13 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ έως και 14 C. 

Παράλληλα στην ορεινή "κατοικημένη ζώνη" θα πρέπει να "φθάσουμε" ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 9 C. με 10 C. Και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τους 11 C. (ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ μέχρι και 12 C.)

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας αύριο κατά την διάρκεια των πρωινών και νυχτερινών ωρών αντίστοιχα.

Οπότε ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ της Παρασκευής είναι ορατό το ενδεχόμενο σχηματισμού ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών... Αυτή την φορά περισσότερο ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ της νήσου Κέρκυρας που είναι συνήθως πιο "ευάλωτα" στις ομίχλες, λόγω ανάγλυφου.

Όμορφη εικόνα αύριο... Που θα "καθαρίσει τελείως ο ορίζοντας" και θα έχει άριστη διαύγεια και ορατότητα, θα μας "χαρίσουν" τα απέναντί μας Ηπειρωτικά βουνά και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εκείνα που βρίσκονται απέναντι από την βόρεια πλευρά της Κέρκυρας (Ακροκεραύνια / Όρη Χειμάρας) ...

Αφού θα είναι "φρεσκοχιονισμένα" από τις σημερινές χιονομπόρες που σημειώθηκαν εκεί , "οι οποίες μετά από πάρα πολύ καιρό κατάφεραν να κατέβουν" έως περίπου και τα 1.100 με 1.200 μέτρα, στα απέναντι βορειότερα  Ηπειρωτικά τμήματα. 

Μια εικόνα που ομολογουμένως μας έλειψε τον φετινό "ανύπαρκτο Χειμώνα".

Αυτά τα ολίγα ΚΥΡΙΩΣ για εκείνες και εκείνους που τους αρέσει η παρατήρηση και η φωτογράφιση! :)  

Καλό βράδυ "Τσικνοπέμπτης"!! 

Εις το επανιδείν... ;)  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου