Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

 ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ.

Γεια σας φίλες και φίλοι!  😀 

Ακόμη μια... "Εξπρές καιρική αλλαγή" θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέρη μας, εξαιτίας ενός ακόμη βαρομετρικού χαμηλού εκ δυσμάς μας, που όμως και πάλι... Θα κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ κρατήσουν πολύ! 

Έτσι, για αύριο Δευτέρα 04/03/2024 ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο...

Δηλαδή ΕΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ απλά θα υπάρχουν αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΑΛΛΑ και ΟΡΙΣΜΕΝΑ  διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα. 

Παρολ ' αυτά ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ το καιρικό μας σκηνικό βαθμιαία θα επιδεινωθεί, αφού περίπου από τότε και ύστερα , θα ξεκινήσουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες...

Τα "Εν λόγω φαινόμενα" σχετικά γρήγορα θα αποκτήσουν πιο "γενικευμένο χαρακτήρα" (κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών) και ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα είναι ΙΣΧΥΡΑ (οπότε υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για "κάποιο πέρασμα" σποραδικών καταιγίδων ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ).

Οι βροχές, οι μπόρες αλλά και οι ΠΙΘΑΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ καταιγίδες όπως ανέφερα και παραπάνω αν και... ΔΕΝ θα κρατήσουν πολύ (δηλαδή ήδη μέσα στις βραδινές ώρες, ο καιρός θα έχει πια "ηρεμήσει" στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας / σημαντική εξασθένηση των φαινομένων ΠΑΝΤΟΥ) ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει να έχουν αρκετή ένταση ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ γι ΄αυτό και θα χρειαστεί ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κάποια στοιχειώδη προσοχή εκείνη την ώρα , αφού τούτη την φορά όλα θα συμβούν, εντός της ημέρας και ΟΧΙ τη νύχτα  όπως έγινε την περασμένη Πέμπτη (ΚΥΡΙΩΣ από τους οδηγούς μας, που θα βρίσκονται εκείνη την ώρα σε διάφορους δρόμους του τόπου μας)! 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις (ΑΡΧΙΚΑ πιο νοτιοανατολικοί και βαδίζοντας ΠΡΟΣ το απόγευμα πιο νοτιοδυτικοί) φθάνοντας ΑΡΧΙΚΑ τα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 6 μποφώρ, που... ΣΧΕΤΙΚΑ γρήγορα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση , φτάνοντας ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΜΗΜΑΤΑ τα 5 με 6 μποφώρ και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ έως και τα 7 μποφώρ.

Μάλιστα όσο θα "πλησιάζουν" τα φαινόμενα ή ακόμη και κατά την διάρκεια των φαινομένων υπάρχει το ενδεχόμενο ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ γενικότερα της ευρύτερης ζώνης του βορείου Ιονίου οι στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ των ανέμων να αγγίξουν η ΙΣΩΣ ακόμη και να ξεπεράσουν για λίγο και τα 8 μποφώρ με 9 μποφώρ!!

Από το βράδυ αναμένεται ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ των ανέμων.

Η θερμοκρασία έως και λίγο πριν την "άφιξη των φαινομένων" ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά και θα "προλάβει" να φθάσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή μας...

Δηλαδή στα περισσότερα ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας ΞΑΝΑ μεταξύ 16 C. με 17 C. Και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ακόμη και 18 C. (στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη, ως συνήθως λόγω του υψομέτρου, υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις και στα "πολύ ψηλότερα κατοικημένα τμήματα" μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρα εκείνες τις ώρες).

ΑΛΛΑ με το που... Θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις και ύστερα θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη "ψύχρα", δηλαδή να σημειωθεί ΚΑΠΟΙΑ ΠΤΩΣΗ του υδραργύρου της τάξεως των τριών με τεσσάρων ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ακόμη και πέντε βαθμών προς τα κάτω (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά. ΟΧΙ κάτι το συνταρακτικό βέβαια, γι ' αυτό και ΔΕΝ έγραψα την λέξη κρύο αλλά έγραψα "ψύχρα").

Τέλος εννοείται ότι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ το επόμενο 24ωρο από άκρη σε άκρη και... Οπωσδήποτε κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων , όπως και γενικότερα σε ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης θα σχηματίζονται ομίχλες που ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα είναι ΠΥΚΝΕΣ.

Κατά τα άλλα δεν αποκλείεται κάποια μπόρα ή πρόσκαιρη καταιγίδα αύριο στο "πέρασμά της" να αφήσει ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας  ΓΙΑ ΛΙΓΟ ακόμη και χαλάζι. 

Καλό ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, από αύριο Δευτέρα! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου