Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 07/03/2024 ("Τσικνοπέμπτη"), στο νομό Κέρκυρας.

ΑΣΤΑΤΟΣ καιρός με ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ περισσότερη συννεφιά ΑΛΛΑ και με την εκδήλωση ΚΑΠΟΙΩΝ... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΜΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ... ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ. 

Καλησπέρα Κέρκυρα, καλησπέρα βορειοδυτική Ελλάδα!  😀 

Πιο... Έντονη θα είναι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ερχόμενου 24ωρου, η ατμοσφαιρική αστάθεια στην ευρύτερη ζώνη του βορείου Ιονίου, με αποτέλεσμα και... Το "πιο άστατο καιρικό σκηνικό" , στα μέρη μας , έστω και ΠΑΡΟΔΙΚΑ.

Αναλυτικότερα λοιπόν για την φετινή "Τσικνοπέμπτη" , περιμένουμε διάσπαρτες συννεφιές που ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ θα πυκνώνουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ, ενώ παρολ" αυτά ενδιάμεσα ΔΕΝ θα λείψουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας (Όπως όμως σας λέω πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις... "Το πόσο ήλιο θα δει" ο καθένας από εμάς ΚΑΙ αύριο, θα εξαρτηθεί απόλυτα από το "που θα βρίσκεται" πάνω στο νομό μας). :)  ;).

Ωστόσο ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας (άρα ΟΧΙ παντού ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ) ΔΕΝ θα "μείνουμε" μόνο στις συννεφιές  ΑΛΛΑ  θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν είτε ένα ή σε ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ και περισσότερα ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από κάποια βροχόπτωση ή και μπόρα (Μάλιστα αύριο υπάρχει πιθανότητα και για την εκδήλωση ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ  μεμονωμένων καταιγίδων). 

Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα έχουν έντονα το στοιχείο της ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ... Τόσο ως προς τις περιοχές πάνω στο νομό μας που θα "επιλέξουν" να εκδηλωθούν, τόσο και ως προς την διάρκειά τους και... ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ τους (δηλαδή "άνετα" μπορεί εντός λίγων χιλιομέτρων απόσταση... Σε "ένα κομμάτι να βρέχει χαλαρά και λίγο πιο δίπλα στην ίδια πάντα πλευρά του τόπου μας, την ίδια ώρα να ρίχνει καρεκλοπόδαρα ή ακόμη και χαλάζι")!!

Επίσης ενδεχομένως να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ πάνω στο νομό μας, όπου είτε ΔΕΝ θα βρέξει καθόλου ή απλά "θα την βγάλουν" με κάποια παροδική ψιχάλα. 

Έτσι έχουν φίλες και φίλοι, τα φαινόμενα αστάθειας από εδώ και πέρα. Όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Άνοιξης και του θέρους. 😉 

Τώρα λόγω της ημέρας ("Τσικνοπέμπτη) και μιας και έχω δεχτεί αρκετά μηνύματα για αύριο...

Να σας πω ότι, για εσάς που ενδεχομένως θα θελήσετε να "ψήσετε έξω στην αυλή σας για το μεσημέρι" καλό θα είναι να έχετε "πρόχειρο" κάποιο μουσαμά ή τέλος πάντων να φροντίσετε να είστε κάτω από κάποιο σκέπαστρο... Καθώς τα περισσότερα φαινόμενα ("τα οποία φυσικά θα έχουν και πάλι το στοιχείο της τοπικότητας" αλλά εκείνες τις ώρες θα είναι πιο διάσπαρτα πάνω στο νομό μας / δηλαδή ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα απασχολήσουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τμήματα, απ ότι στο υπόλοιπο της ημέρας), αν και ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ θα μας "επισκεφτούν" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στο χρονικό διάστημα μεταξύ προμεσημβρινών / μεσημεριανών και πρώτων απογευματινών ωρών.

Αντίθετα για το βράδυ ΔΕΝ θα αντιμετωπίσετε κάποιο "θέμα", αφού βαθμιαία βαδίζοντας ΠΡΟΣ /ΑΠΟ το βράδυ και μετέπειτα ο καιρός θα έχει πια βελτιωθεί παντού στα μέρη μας (και εκεί που θα έχει βρέξει λίγο νωρίτερα).

Πάντως επί ευκαιρία να αναφέρω επίσης, πως ΚΑΙ από τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε, τα χαράματα ΚΑΙ τις πρωινές ώρες αύριο είναι ορατό το ενδεχόμενο εκδήλωσης ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΜΕΤΡΙΑ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ βροχές ή μπόρες εκείνο το χρονικό διάστημα και... Ακόμη μεγαλύτερη η πιθανότητα στην συνέχεια της ημέρας αύριο, όπως άλλωστε σας έγραψα και πιο πάνω).

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν ΚΥΡΙΩΣ από νότιες ή και δυτικές διευθύνσεις ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας, φθάνοντας τα 3 με  4 μποφώρ. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ είναι πιθανό να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΚΥΡΙΩΣ τις μεσημεριανές / απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ αύριο (ΠΙΟ ΠΟΛΥ όπως είναι φυσικό στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων).

Έτσι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα έχει ΚΑΠΩΣ περισσότερη "ψύχρα" σε σχέση με την Τετάρτη μας.

Οπότε αργά το μεσημέρι οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ και ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματα μας θα πρέπει να κυμανθούν μεταξύ 15 C. με 16 C. Ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ξεπεράσουμε τους 14 C.

Από την άλλη, στην "ημιορεινή κατοικημένη ζώνη" θα πρέπει την ίδια ώρα να "πιάσουμε"  ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 11 C. με 12 C. και κατά τόπους έως και 13 C.

Και στην "ορεινή κατοικημένη ζώνη" τους 8 C. με 9 C. και κατά τόπους μέχρι και τους 10 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ αντίστοιχα. 

Κατά τα άλλα ΚΑΙ το επόμενο 24ωρο παραμένουν τα... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ της σχετικής υγρασίας από άκρη σε άκρη στο νομό μας.

Διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ θα σχηματίζονται ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ αύριο ΚΥΡΙΩΣ σε διάφορα υψώματα όπως και γενικότερα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης. 

Ενώ τα χαράματα και νωρίς το πρωί αύριο... ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από το βράδυ της Πέμπτης και μετέπειτα ΚΑΙ σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που είναι συνήθως πιο "επιρρεπή στις ομίχλες".

Καλό βράδυ Τετάρτης. Να περάσετε όμορφα αύριο! 😀 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου