Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

 Μια ματιά στον καιρό της αυριανής ημέρας (Τετάρτη 13/03/2024) στο νομό Κέρκυρας.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ...ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ;)

Καλό βράδυ Τρίτης !! :)

Ας πάμε γρήγορα να δούμε λοιπόν, "τι μέλλει γενέσθαι" πάντα από πλευράς καιρού, για τις επόμενες 24ωρες σε τούτη εδώ την βορειοδυτικότερη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ γωνιά της Ελλάδος μας! ;)

Από την αλλαγή της ημέρας απόψε (μεσάνυχτα) και μετέπειτα...Έως και το χάραμα της Τετάρτης... Περιμένουμε ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟ καιρό , με ΚΑΠΟΙΕΣ διάσπαρτες συννεφιές κατά διαστήματα, όπου  ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ δύναται να δώσουν "κάποιο ή και κάποια ανάλογα την κάθε πλευρά του νομού μας"... ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ βροχοπτώσεων, περισσότερο "με την μορφή μπόρας ή ΛΙΓΩΝ μεμονωμένων καταιγίδων" (Δηλαδή ΔΕΝ θα βρέχει ΠΑΝΤΟΥ και συνέχεια... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ πάνω στο νομό Κέρκυρας. Παρολ ' αυτά δεν αποκλείεται ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τα φαινόμενα να είναι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ / ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ. Ενώ είναι ΠΙΘΑΝΟ να σημειωθεί και ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ χαλαζόπτωση / χαλάζι "μικρού μεγέθους").

Παράλληλα με το ίδιο περίπου σκηνικό θα... Κυλήσει ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της Τετάρτης (πρωινές / προμεσημβρινές / ΠΡΩΤΕΣ μεσημεριανές ώρες).

Έτσι και το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα έχουμε ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στην Χώρα των Φαιάκων, που... Για για μια ακόμη φορά "θα μεταφράζονται" σε συννεφιές ανά διαστήματα και κατά τόπους περισσότερες / πιο πυκνές (με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ όμως και για ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΟΠΙΚΑ "μικρά ανοίγματα / μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας" ενδιάμεσα)... 

Δίνοντας "με την σειρά τους" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (Άρα και πάλι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ)...

Κάποιες... Ομολογουμένως ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ (δηλαδή ναι μεν ΟΧΙ παντού ΑΛΛΑ θα επηρεαστούν ΚΑΠΩΣ περισσότερα τμήματα, σε σχέση με νωρίτερα) αυτή την φορά ΤΟΠΙΚΕΣ / ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες (ΙΣΩΣ και κάποια μεμονωμένη καταιγίδα).

Από αργά το μεσημέρι και μετέπειτα ΑΡΧΙΚΑ η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ αν και ΜΙΚΡΗ πλέον , διατηρείται για πολύ όμως λιγότερα και ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ασθενή κατά βάση φαινόμενα ΑΛΛΑ στην συνέχεια θα υπάρξει ΣΤΑΔΙΑΚΗ βελτίωση από άκρη σε άκρη (ΚΑΙ ΕΚΕΙ που "θα έχουν βραχεί λίγο πριν").

Ενώ ταυτόχρονα τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα γίνουν περισσότερα και ολοένα και... Μεγαλύτερα (και εκεί που μέχρι λίγο νωρίτερα ΔΕΝ θα "έχουν δει και ιδιαίτερα τον ήλιο")!

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ (με ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ) ΑΛΛΑ αργότερα θα επικρατήσουν ΠΑΝΤΟΥ βορειοδυτικοί άνεμοι (μαίστρος) φθάνοντας ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τα 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα 5 μποφώρ. Ωστόσο σε ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ που είναι συνήθως "πιο επιρρεπή" σε αυτό τον τύπο καιρού, "θα βγάλει" και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές στα 6 μποφώρ. 

Η θερμοκρασία σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ θα  μεταβληθεί σημαντικά (ΑΠΛΑ εξαιτίας του "πιο φρέσκου βορειοδυτικού ρεύματος" η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πιο έντονη, συγκριτικά πάντα με την Τρίτη).

Οπότε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ KAI ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 15 C. με 16 C. Ενώ στον αντίποδα δεν αποκλείεται ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να προσεγγίσουμε και τους 17 C. ή ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ πάρα πολύ συγκεκριμένα παραθαλάσσια τμήματα ("που είναι πιο ευάλωτα" στο βορειοδυτικό ρεύμα), να ΜΗΝ ξεπεράσουμε τους 14 C.  

Στην ημιορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" την ίδια ώρα υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους  12 C. με 13 C. 

Και τέλος, στην ορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" θα πρέπει να "φθάσουμε" ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 10 C. με 11 C. (ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ NA MHN ξεπεράσουμε τους 9 C.)

Εις το επανιδείν!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου