Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο 48ωρο (Πέμπτη 14/03/2024  και Παρασκευή 15/03/2024) στο νομό Κέρκυρας.

Καλοκαιρία εν όψει! 😉 

Γεια σας φίλες και φίλοι!! 

Θα... "Στεγνώσουμε" λοιπόν το ερχόμενο διήμερο... 😀 

Πιο συγκεκριμένα όμως... 

Για αύριο Πέμπτη 14 του μήνα, περιμένουμε ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ και ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ("μαίστρος"), φθάνοντας τα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ το μεσημέρι  - απόγευμα ΚΑΙ τα 5 μποφώρ. Ωστόσο ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ "εκείνες τις ώρες" θα πρέπει ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ.

Για μεθαύριο Παρασκευή 15 του μήνα, αναμένεται ΛΙΑΚΑΔΑ! 😉 

Οι άνεμοι διατηρούνται από βορειοδυτικές διευθύνσεις φθάνοντας ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ τα 3 με 4 ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ το μεσημέρι - απόγευμα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ τα 5 μποφώρ.

Ο υδράργυρος ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ θα κυμανθεί ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ... 

Οπότε τα θερμόμετρα τα μεσημέρια μας ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΉΜΑΤΑ θα προσεγγίζουν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 16 C. με 17 C. Ενώ στον αντίποδα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία που "δέχονται περισσότερο την επίδραση του πιο φρέσκου βορειοδυτικού ρεύματος" δεν θα ξεπεράσει τους 15 C. Και από την άλλη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την Παρασκευή ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται να δούμε και 18 C.

Στην ημιορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" την ίδια ώρα υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους  12 C. με 13 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 14 C.

Kαι στην ορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" θα πρέπει να "φθάσουμε" ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 10 C. με 11 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τους 12 C.

Αρκετή ψύχρα έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ και ΣΧΕΤΙΚΟ κρύο τις νύχτες και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας με τον υδράργυρο ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ υπερβαίνει τους 8 C. με 9 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ τους 10 C. με 11 C. 

Ωστόσο στις "γνώριμες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πιο ψυχρές ΚΛΕΙΣΤΕΣ λεκάνες , ρεματιές , παραποτάμιες ζώνες, λιβάδια κτλ. ΜΑΚΡΙΑ από την θάλασσα" θα πρέπει να παρατηρηθούν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 5 C. με 7 C. (ΙΣΩΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και 3 C. με 4 C.)

Παρόμοιες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ με τα...ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ τμήματα" της Κέρκυρας, θα πρέπει να υπολογίζουμε και για την ημιορεινή - ορεινή μας ζώνη, ανάλογα βέβαια με το υψόμετρο κάθε περιοχής.

ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας το ερχόμενο 48ωρο, ύστερα από πολλά συνεχόμενα 24ωρα , όπου επικρατούσε εξαιρετικά υψηλή υγρασία μέρα / νύχτα στον τόπο μας.

Παράλληλα άριστη θα είναι η ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή μας, καθώς και η διαύγεια αλλά και η ορατότητα τις επόμενες δυο ημέρες.

Καλό βράδυ Τετάρτης!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου