Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τρίτη 12/03/2024 στο νομό Κέρκυρας.

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ...

Καλό βράδυ Δευτέρας σε όλες και όλους! :)

Για να δούμε λοιπόν αναλυτικότερα, τι μας "επιφυλάσσει" η Τρίτη μας... 😉 

Για την Τρίτη περιμένουμε ΓΕΝΙΚΑ ΕΝ ΜΕΡΗ "άστατο καιρικό σκηνικό στα μέρη μας". 

Τι σημαίνει αυτό; 

Θα έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ μέσα στο 24ωρο, μεταξύ περισσότερης / πιο πυκνής συννεφιάς ΑΛΛΑ και ΜΕΓΑΛΩΝ "ανοιγμάτων" ενδιάμεσα (δηλαδή θα υπάρξουν και  ΜΕΓΑΛΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα). 

Ωστόσο ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ "θα μείνουμε μόνο" στις ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές! 

Έτσι ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ οι υπάρχουσες διάσπαρτες συννεφιές θα δίνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ "περάσματα φαινομένων" (άρα ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ ΑΛΛΑ καποια στιγμή εντός του 24ωρου θα βρέξει και όπως θα δείτε και παρακάτω... ΟΧΙ παντού αυτο...ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ).

"Τα οποία θα μεταφράζονται" σε ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες. Ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο εκδήλωσης ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ καταιγίδων.

Πάντως ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο τα φαινόμενα θα έχουν έντονα το στοιχείο της ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Τόσο ως προς την διάρκειά τους... ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ως προς τις περιοχές που θα "προτιμήσουν" περισσότερο πάνω στο νομό μας ΑΛΛΑ και ως προς την έντασή τους! 

Οπότε ΚΑΙ την Τρίτη θα δούμε ΜΕΓΑΛΕΣ / ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ διάφορες "στην ποσότητα της βροχής" που θα πέσει από γωνιά σε γωνιά πάνω στον ίδιο όμως πάντα νομό (κάτι ανάλογο συνέβη ΚΑΙ σήμερα) καθώς και στην ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ εκδήλωσης των φαινομένων!

Με λίγα λόγια είναι σχεδόν σίγουρο πως ΚΑΙ την Τρίτη θα υπάρξουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ πάνω στην Χώρα των Φαιάκων, όπου θα βρέξει ΑΞΙΟΛΟΓΑ / ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ... Ενώ λίγο παραπέρα στον ίδιο πάντα όμως νομό ΔΕΝ θα κάνει και κάτι το σημαντικό ή και τίποτα", από πλευράς ποσότητας βροχής".

Μάλιστα ΚΑΠΟΙΑ μπόρα ή καταιγίδα ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ είναι πιθανό να "συνοδεύεται" και από χαλάζι αύριο!

Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει ΠΤΩΣΗ της τάξεως των τριών με τεσσάρων βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ σε σχέση με την Δευτέρα, τόσο ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ όσο και ως προς τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές της.

Αργά το μεσημέρι περιμένουμε  ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΉΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 14 C. με 15 C. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 16 C. (ΙΣΩΣ εάν "βοηθήσει ο ήλιος την κατάλληλη ώρα"...  ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ να παρατηρηθεί και κάποιο 17αρι C.)

Στην ημιορεινή μας "κατοικημένη ζώνη" την ίδια ώρα υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους 11 C. με 12 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ έως και 13 C. 

Παράλληλα στην ορεινή "κατοικημένη ζώνη" θα πρέπει να "φθάσουμε" ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 8 C. με 9 C. Και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τους 10 C. (ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ μέχρι και τους 11 C.)

Οι άνεμοι παραμένουν νοτιάδες και το επόμενο 24ωρο ΑΛΛΑ φυσικά με ΑΙΣΘΗΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ εντάσεις που σαφώς και ΔΕΝ θα έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις σημερινές αναμενόμενες ιδιαίτερα ισχυρές / ΤΟΠΙΚΑ σφοδρές εντάσεις που προηγήθηκαν. 

Την Τρίτη οι νοτιάδες (με εναλλαγές ανάλογα την κάθε περιοχή / άλλοτε πιο νοτιοανατολικοί και άλλοτε πιο νοτιοδυτικοί) θα φθάνουν τα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. Παρολ ' αυτά ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ δεν θα λείψουν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ την ΤΡΙΤΗ ΠΑΝΤΟΥ στην Χώρα των Φαιάκων με... 

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τον σχηματισμό ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ σε διάφορα υψώματα και γενικότερα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης ΞΑΝΑ!

Θα τα πούμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΤΟΜΑ !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου