Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση καιρού για αύριο Τρίτη 26/03/2024 στο νομό Κέρκυρας.

Βαθμιαία ΜΕΤΑΒΟΛΗ του καιρού... ΑΡΧΙΚΑ με επικράτηση δυνατών νοτιάδων και αργότερα και με ένα ΠΕΡΑΣΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ χρονικής ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μεν... ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ δε! ;)

Καλησπέρα σε όλες και όλους!! :)

Και αφού λοιπόν όπως αναμενόταν, περάσαμε μια υπέροχη καιρικά ημέρα σήμερα ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου... Ενώ όπως επίσης σας είχα υποσχεθεί εδώ, ήδη από το περασμένο Σάββατο , πράγματι ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας, βιώσαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έστω και για ένα 24ωρο, "κανονικές για τούτη την περίοδο του έτους ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες"...

Τις αμέσως επόμενες ώρες , θα υπάρξουν εμφανείς αλλαγές στο καιρικό μας σκηνικό, εξαιτίας μιας διαταραχής που θα αρχίσει να μας "πλησιάζει" εκ δυσμάς μας (από την γειτονική μας Ιταλική χερσόνησο), αλλάζοντας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τον καιρό στα μέρη μας!

Πιο αναλυτικά, για αύριο Τρίτη 26/03/2024: ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ και καθώς θα περνούν οι ώρες "το πάνω χέρι" θα το πάρει η συννεφιά από άκρη σε άκρη στο νομό μας.

Παρολ ' αυτά ΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ το μεσημέρι ΔΕΝ "θα είναι ικανή" να αφήσει κάτι το "άξιο αναφοράς" (ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ κάποιο σύντομο ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο "στην ουσία άνευ σημασίας" και αυτό με ΜΙΚΡΗ την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να συμβεί. Πάντως "ένα σύντομο ΠΕΡΑΣΜΑ είτε ψιλόβροχου ή ψιχάλας διαφαίνεται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣ τα ξημερώματα απόψε).

Ωστόσο ΠΡΟΣ / ΑΠΟ τις απογευματινές ώρες θα πρέπει να ξεκινήσει ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ των καιρικών μας συνθηκών (ως προς τα φαινόμενα πάντα)...

Από εκεί και μετέπειτα (και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια των πρώτων βραδινών / νυχτερινών ωρών που θα ακολουθήσουν) θα σημειωθούν αρκετές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη γωνιά του βορείου Ιονίου. Παράλληλα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα "βγάλει" και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες.

Σαφώς ΚΑΙ ΔΕΝ θα βρέξει το ίδιο παντού (όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε άλλωστε, με τα καιρικά συστήματα του νοτιά στο τόπο μας). 

Πάντως αλλού λιγότερο και αλλού αρκετά περισσότερο "θα πρέπει να βραχεί από άκρη σε άκρη ολόκληρος ο νομό Κέρκυρας".

Μάλιστα ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΟΧΙ παντού, αλλά ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Χώρας των Φαιάκων) τα φαινόμενα δεν αποκλείεται ΠΑΡΟΔΙΚΑ να έχουν ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ χαρακτήρα (αναμένονται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΑ φαινόμενα). 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις, φθάνοντας ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τα 4 με 5 μποφώρ...Όμως σχετικά γρήγορα ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα αρχίσουν να προσεγγίζουν ΚΑΙ τα 6 μποφώρ... Ταυτόχρονα όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ το μεσημέρι και ύστερα, θα ενισχυθούν και άλλο, φθάνοντας ανά διαστήματα  ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και τα 7 μποφώρ με... Αυξημένη όμως την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ από εκεί και μετά , ακόμη και για ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 8 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ βέβαια επίπεδο. 

Η θερμοκρασία παρόλο τον πιο άστατο καιρό, "θα προλάβει" να σημειώσει ΜΙΚΡΗ άνοδο, σε σχέση με σήμερα Δευτέρα... Με αποτέλεσμα τις μεσημεριανές ώρες ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ να κυμανθεί KAI ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ από τα "κανονικά για την εποχή επίπεδα".

Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματα του νομού μας αύριο θα φθάσει ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 18 C. με 19 C. Ενώ στον αντίποδα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ είναι πιθανό να δούμε και 20 C. Καθώς και από την άλλη ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ να ΜΗΝ ξεπεράσει τους 17 C. 

Άρα μπορεί εξαιτίας κυρίως των ΤΟΠΙΚΑ δυνατών ανέμων ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ξεκινήσουν τα φαινόμενα... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να νιώθουμε "κάποια, ας πούμε σχετική ψύχρα" ΑΛΛΑ... Παρολ ' αυτά τα θερμόμετρα θα δείχνουν δυστυχώς ΞΑΝΑ ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ "του φυσιολογικού" για τούτη την περίοδο του έτους!

Κατά τα άλλα θα υπάρξει ΜΕΡΙΚΗ μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης ΣΤΑΔΙΑΚΑ προς την περιοχή μας, οπότε ΚΑΠΟΙΕΣ από τις βροχές (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο "ξεκίνημα των φαινομένων") ενδεχομένως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ "να πέσουν με την μορφή λασποβροχής / το γνωστό μας δηλαδή κοκκινόχωμα".

Τέλος, εξαιρετικά υψηλά θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας καθ 'όλη την διάρκεια του ερχόμενου 24ωρου ΠΑΝΤΟΥ στα μέρη μας.

Αρκετές ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες θα πρέπει να σχηματίζονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ και μετά σε διάφορα υψώματα ή και σε ορισμένες "κατοικημένες ημιορεινές / ορεινές περιοχές" που είναι συνήθως πιο επιρρεπή στα "γνωστά μας χαμηλά υγρασιονέφη του νοτιά".

Καλό βράδυ Δευτέρας! Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου