Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 06/03/2024 στο νομό Κέρκυρας.

ΔΕΝ αναμένεται κάποια "σημαντική" αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό! 

Έτσι το ερχόμενο 24ωρο θα κυλήσει με... 

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ / ΗΠΙΕΣ καιρικές συνθήκες ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας, που θα "μεταφράζονται" σε αραιές συννεφιές οι οποίες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  θα είναι ΠΑΡΟΔΙΚΑ πιο πυκνές , χωρίς όμως να λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα (Όπως σας λέω πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις... "Το πόσο ήλιο θα δει" ο καθένας από εμάς και αύριο, θα εξαρτηθεί απόλυτα από το "που θα βρίσκεται" πάνω στο νομό μας). :)  ;)

Κατά τα άλλα, υπάρχει ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΙΚΡΗ αλλά ωστόσο ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ "τα εν λόγω σύννεφα" στο διάβα τους "να καταφέρουν" ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (δηλαδή σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα μιλάμε για κάτι το "εκτεταμένο" , αλλά ΜΟΝΟ κάτι το ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ) να αφήσουν είτε ένα ΣΥΝΤΟΜΟ ψιχάλισμα ή ΠΑΡΟΔΙΚΟ ψιλόβροχο έως και ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "βροχούλα" (ΤΙΠΟΤΑ το ιδιαίτερο και με την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να ΜΗΝ ξεπερνά το 30 %).

ΙΣΩΣ μέσα στις βραδινές / νυχτερινές ώρες , όπου και η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ αυξάνει ΕΛΑΦΡΩΣ ("πάμε στο 40 % πλέον") πέρα από ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ "ψιλόβροχο" να δούμε και κάποια ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "βροχόπτωση ή μπόρα" (ΚΑΙ πάλι ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο. Ενώ εάν τελικά "καταφέρει" να συμβεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα αφορά όπως είπαμε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία πάνω στο νομό μας / ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ).

Οι άνεμοι ΑΥΡΙΟ Τετάρτη θα πνέουν ΚΥΡΙΩΣ από βόρειες διευθύνσεις (Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ πιο ανατολικών διευθύνσεων) φθάνοντας ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ τα 3 με 4 μποφώρ. Παρολ ' αυτά και αύριο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ.

Από το βράδυ θα γίνουν πιο μεταβλητών διευθύνσεων και ΤΟΠΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ από δυτικές διευθύνσεις, με ΧΑΜΗΛΕΣ όμως εντάσεις.  

Ο υδράργυρος θα σημειώσει ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ αύριο / σχεδόν ανεπαίσθητη (πάντα σε σχέση με σήμερα Δευτέρα) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της ημέρας.

Οπότε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΣ θα πρέπει αργά το μεσημέρι να προσεγγίσουμε τους 15 C. με 16 C. και ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 17 C. ή στον αντίποδα ΙΣΩΣ  μέχρι και 14 C.

Την ίδια ώρα στα ημιορεινά και ορεινά μας ΔΕΝ θα ξεπεράσει...Στα μεν πρώτα τους 11 C. με 12 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 13 C. Και στα υπόλοιπα "υψηλότερα κατοικημένα τμήματα" τους 9 C. με 10 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και 11 C. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ θα παραμείνουν τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και το ερχόμενο 24ωρο στα μέρη μας, με αποτέλεσμα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων , καθώς και γενικότερα σε ΚΑΜΠΟΣΑ σημεία της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης, να παρατηρηθούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες, έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ.

Καλό απόγευμα Τρίτης, σε όλες και όλους! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου