Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

 Συνεχίζεται το ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟ  καιρικό σκηνικό στα μέρη μας ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (Παρασκευή 22/01/2021 - Κυριακή 24/01/2021). Μάλιστα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ θα είναι ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ.

Αύριο Παρασκευή 22/01/2021: Πολύ άστατος με ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ  την εκδήλωση κάποιων τοπικών βροχοπτώσεων  (ή μπόρες , πιθανότητα και για σποραδική καταιγίδα). Άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί (δηλαδή στα 4 με 5 και τοπικά έως και 6 μποφώρ. Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα του νομού μας  τόσο σε σημεία στην ξηρά όσο και στην θάλασσα όμως,  παροδικά θα πνέουν έως και πολύ ισχυροί, δηλαδή για λίγο μέχρι και τα 7 μποφώρ). Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή συγκριτικά με την Πέμπτη... Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας και σχηματισμός τοπικών ομιχλών σε διάφορα υψώματα, τοπικά αρκετά πυκνών. 

Σάββατο 23/01/2021: Αναμένεται κακοκαιρία στην γωνιά μας κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 24ωρου , με διαδοχικά κύματα από βροχές , μπόρες και καταιγίδες οι οποίες σε ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. Αυξημένη πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης καθώς και υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων μέτριοι μέχρι ισχυροί και προοδευτικά πολύ ισχυροί έως κατά τόπους θυελλώδεις. Πριν και κατά την διάρκεια των κατά τόπους εντονότερων φαινομένων είναι πιθανό σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ  σημεία να παρατηρηθούν σφοδρότατες στιγμιαίες ριπές ανέμων της τάξεως των 9 ίσως ακόμη και των 10 μποφώρ. Στροφή των ανέμων σε πιο δυτικών διευθύνσεων από το βράδυ και ύστερα με ΜΕΡΙΚΗ εξασθένησή τους. Θερμοκρασία σχεδόν αμετάβλητη. Εξαιρετικά υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας και σχηματισμός τοπικών ομιχλών σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα κατά τόπους αρκετά πυκνών.

Κυριακή 24/01/2021: Πολύ άστατος καιρός αρχικά με περάσματα από φαινόμενα κατά τόπους, αλλά και κάποιες "παύσεις" ενδιάμεσα. Στη συνέχεια όμως και ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του 24ωρου εκ νέου γενικευμένη και πάλι κακοκαιρία με βροχές , μπόρες και τοπικές καταιγίδες , οι οποίες ξανά σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ θα είναι  ΕΝΤΟΝΕΣ. Άνεμοι αρχικά δυτικών διευθύνσεων μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία νότιοι - νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και κατά τόπους θυελλώδεις! Όπως και το Σάββατο , έτσι και την Κυριακή (κυρίως στο δεύτερο μισό όπως είπαμε) πριν και κατά την διάρκεια των αναμενόμενων τοπικά εντονότερων φαινομένων είναι πιθανό σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ  σημεία να παρατηρηθούν σφοδρότατες στιγμιαίες ριπές ανέμων της τάξεως των 9 ίσως ακόμη και των 10 μποφώρ. Αυξημένη πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης και εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση από άκρη σε άκρη της Χώρας των Φαιάκων... Παραμένει φυσικά η μεγάλη υγρασία και οι πιθανές αρκετά πυκνές τοπικές ομίχλες σε διάφορα υψώματα της Κέρκυρας.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί). :) :) 

Όμορφο βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου