Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ  μεταβολή του καιρού μέσα στη νύχτα απόψε και έως κυρίως και το χάραμα του Σαββάτου με αρκετές βροχοπτώσεις. Βελτιωμένος κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας αύριο αλλά με κατά τόπους πολύ δυνατούς ανέμους,  ιδιαίτερα στο πρώτο μισό αυτής . Για αυτό και οι δυο παρακάτω εντελώς  διαφορετικές φωτογραφίες ... :) Πάμε όμως βήμα βήμα να αναλύσουμε λίγο την όλη κατάσταση! ;)

Βαδίζοντας λοιπόν ΠΡΟΣ τα μεσάνυχτα απόψε (νύχτα Παρασκευής) και περισσότερο μετέπειτα έως και περίπου την αυγή του Σαββάτου 30/01/2021  αναμένονται κατά διαστήματα περάσματα από τοπικές βροχές/μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μέσα στη νύχτα θα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΑ και παροδικά θα αποκτήσουν αρκετά έντονο χαρακτήρα, συνοδείας σφοδρών ριπαίων ανέμων καθώς και κάποιων τοπικών χαλαζοπτώσεων... 

Το κυρίως "πιάτο" των φαινομένων το περιμένουμε όπως είπαμε έως και περίπου το χάραμα του Σαββάτου. Τα "απομεινάρια" όμως αυτής της "νυχτερινής" διαταραχής που θα προηγηθεί , θα συνεχίσουν να δίνουν ορισμένα σαφώς  λιγότερα , πιο εξασθενημένα και ακόμη ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ φαινόμενα έως περίπου και τις πρωινές ώρες (με έμφαση όμως ΝΩΡΙΣ τις πρωινές ώρες). Στη συνέχεια πάντως ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί οριστικά ως προς τα φαινόμενα! Έτσι για το υπόλοιπο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του 24ωρου  που μας απομένει περιμένουμε παροδική συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους. Η ίδια "ήρεμη" και "στεγνή" κατάσταση θα συνεχιστεί και τη νύχτα , τουλάχιστον έως και την αλλαγή της ημέρας. ;)

Οι άνεμοι έως και τις μεταμεσονύχτιες ώρες (περίπου έως και τις 02:00 π.μ. με 03:00 π.μ.) θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί , με πιθανές στιγμιαίες θυελλώδεις ριπές σε ορισμένα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ  τμήματα (παροδικά έως 8 μποφώρ εκεί). Στη συνέχεια θα αρχίσουν να στρέφονται σε πιο δυτικών διευθύνσεων με τις ίδιες εντάσεις , για να φθάσουμε στο χάραμα , όπου και θα έχουν γυρίσει πλέον σε βορειοδυτικούς (μαίστρο) με πρόσκαιρη μάλιστα μικρή περαιτέρω ενίσχυση , στα 6 με 7 και ΤΟΠΙΚΑ 8 μποφώρ με πιθανές στιγμιαίες πολύ θυελλώδεις ριπές σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ τόσο σε ξηρά όσο και στη θάλασσα ακόμη και στα 9 μποφώρ. Οι παραπάνω εντάσεις των βορειοδυτικών ανέμων θα παραμείνουν έως περίπου και το πρώτο μισό της ημέρας. Από το απόγευμα ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα αρχίσουν να "πέφτουν" , για να φθάσουμε στη νύχτα (κυρίως αργά) όπου πλέον το μαίστρο θα αποτελεί μακρινό παρελθόν και θα έχουμε και πάλι στροφή σε νοτιάδες , αρχικά χαμηλών εντάσεων. Έντονος θα είναι ο κυματισμός (περισσότερο έως και νωρίς το απόγευμα) κατά τόπους σε θαλάσσια/παραθαλάσσια τμήματα και ιδιαίτερα κατά μήκος ολόκληρης της δυτικής και βόρειας ακτογραμμής του νομού μας.


Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου