Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

                             Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

                       Μια ματιά στις επόμενες ώρες ... ;) 

 Τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε (νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη) και έως κυρίως το χάραμα/ίσως και τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη 12/01/2021 ΑΣΤΑΤΟΣ καιρός  με παροδικά πυκνότερη  συννεφιά αλλά και "ανοίγματα" ενδιάμεσα καθώς  και ...  ΥΨΗΛΗ  την   πιθανότητα μέσα στο παραπάνω διάστημα για περάσματα τοπικού χαρακτήρα βροχόπτωσης ( πιθανόν και με τη μορφή σύντομης μπόρας, που δεν αποκλείεται κυρίως σε ορισμένα θαλάσσια τμήματα να συνοδευτεί και από λίγα ηλεκτρικά) ή ψιχάλας/ψιλόβροχου. Τα φαινόμενα θα έχουν κυρίως ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Στη συνέχεια της ημέρας θα παραμείνει ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟ το σκηνικό με τις τοπικές συννεφιές να εναλλάσσονται με "ανοίγματα" (σε ορισμένες περιοχές του νομού αρκετά μεγάλα)  και μια μικρή πιθανότητα  λιγοστών πλέον φαινομένων πολύ τοπικού χαρακτήρα να καραδοκεί  (μεμονωμένη ψιχάλα ή σύντομης διάρκειας βροχόπτωση). Γενικά λοιπόν ΔΕΝ αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο όσο αφορά τα φαινόμενα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της αυριανής ημέρας (εξαίρεση όμως θα αποτελέσει η συγκεκριμένη περίοδος που ανέφερα παραπάνω, μέσα στο προσεχές 24ωρο) . Αυτό που θα αλλάξει και θα παίξει καθοριστικότατο  ρόλο στην διακύμανση της θερμοκρασίας γενικότερα τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα είναι η διεύθυνση των ανέμων. 

Βαθμιαία επικράτηση βορείου ρεύματος λοιπόν από αύριο ιδιαίτερα προς το μεσημέρι και ύστερα. Αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αλλά σχετικά γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων (βόρειοι - βορειοδυτικοί)  φθάνοντας τα 4 με 5 μποφώρ και στο δεύτερο μισό της ημέρας κατά τόπους και τα 6 μποφώρ.

Ιδιαίτερα από το απόγευμα και περισσότερο μετέπειτα λοιπόν θα ξεκινήσει αργή αλλά σταθερή  ΠΤΩΣΗ του υδραργύρου , συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε. Έτσι αύριο οι μέγιστες τιμές θα βρεθούν γενικά ΚΟΝΤΑ  στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα , αφού ουσιαστικά από την ΤΕΤΑΡΤΗ και ύστερα, περιμένουμε περαιτέρω ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ  της θερμοκρασίας , οπότε  επιτέλους για πρώτη φορά φέτος , ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΑ ο καιρός θα  εναρμονιστεί πλήρως με την εποχή που διανύουμε, παντού στο νομό μας. Για παράδειγμα από τους 20 βαθμούς κελσίου (μιλάμε πάντα για τις μέγιστες τιμές)  της περασμένης Κυριακής θα πάμε αρχικά στους 10C. με 12C. και λίγο παραπέρα (όταν θα έρθει η ώρα θα τα πούμε και για τότε) και ΚΑΤΩ από τους 10 C. (εννοείται ότι σε ορεινά και ημιορεινά κομμάτια θα πρέπει να υπολογίζουμε αρκετά χαμηλότερες τιμές από τις παραπάνω). 

Αυτά για την ώρα φίλες και φίλοι, όμορφο , γλυκό ξημέρωμα να έχουμε ... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος  - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου