Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

             Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ...

Όμορφο βράδυ Παρασκευής σε όλες και όλους! Ιδιαίτερα "μαλακός" ο καιρός για την περίοδο που διανύουμε (μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα , άλλο αν προς το παρόν "καιρικά" παραμένουμε στο Φθινόπωρο)  αυτό το Σαββατοκύριακο και στα μέρη μας λοιπόν , όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μέσα στη νύχτα!

Κατά τα άλλα κυρίαρχος άνεμος σαφώς και παραμένει ο νοτιάς , ο οποίος θα έχει σημαντικές αυξομειώσεις (πολύ πρόσκαιρα θα γυρίσει βορειοδυτικός και στη συνέχεια θα μπουκάρει εκ νέου δυνατός νοτιάς, παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες). Δεν θα λείψουν όμως και κάποια ...Ομολογουμένως ΛΙΓΑ αυτή την φορά, τοπικά φαινόμενα, τα οποία σε γενικές γραμμές ΔΕΝ θα είναι αξιόλογα. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική  κατάσταση του επόμενου διημέρου... :) 

Σάββατο 09/01/2021: ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΥΨΗΛΗ πιθανότητα μέσα στην ερχόμενη νύχτα (παρασκευή  νύχτα και αργότερα μετά τα μεσάνυχτα προς Σάββατο χάραμα) και έως τα χαράματα/ίσως και έως πολύ νωρίς το πρωί αύριο , για κάποιο παροδικό πέρασμα τοπικού χαρακτήρα βροχούλας ή ψιλόβροχου (γενικά λίγα πράγματα και επιλεκτικά). Στη συνέχεια η ημέρα θα κυλήσει με τις ήδη υπάρχουσες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους να πυκνώνουν αρκετά (πιθανά σύντομα ενδιάμεσα ανοίγματα κατά τόπους) . ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ η πιθανότητα και έως περίπου το πρώτο μισό της ημέρας να καταφέρει να αφήσει κάπου οπουδήποτε στο νομό μια σύντομη ψιχάλα ( Άνευ σημασίας). ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΥΨΗΛΗ όμως η πιθανότητα για το δεύτερο μισό της ημέρας και ακόμη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  μέσα στη νύχτα για λίγες και πάλι τοπικού χαρακτήρα βροχούλες ή ψιχάλες/ψιλόβροχο. Οι άνεμοι που μέσα στην ερχόμενη νύχτα απόψε  θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, σταδιακά προς το ξημέρωμα του Σαββάτου και μετέπειτα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα σημαντικά και μάλιστα για λίγο θα στραφούν και σε βορειοδυτικούς με χαμηλές γενικά εντάσεις. Στο δεύτερο μισό της ημέρας όμως θα έχει επιστρέψει και εδραιωθεί  ξανά ο νοτιάς , ο οποίος ΚΥΡΙΩΣ μέσα στη νύχτα (ιδιαίτερα αργά) σταδιακά θα ενισχυθεί εκ νέου, κατά τόπους αρκετά... Αρκετή η  θολούρα στην ατμόσφαιρα και αύριο εξαιτίας της μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας. Πιθανότητα τοπικών ομιχλών σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα.

Κυριακή 10/01/2021: Έως κυρίως και το χάραμα/νωρίς το πρωί , όπως ανέφερα και παραπάνω υπάρχει ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΥΨΗΛΗ  πιθανότητα εκδήλωσης κάποιων λίγων τοπικού χαρακτήρα ασθενών (κατά βάση) βροχοπτώσεων ή ψιλόβροχου. Στη συνέχεια αν και το πάνω χέρι θα συνεχίσει να έχει η συννεφιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ΔΕΝ διαφαίνεται κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων , παρά μόνο παραμένει μια ΜΙΚΡΗ  πιθανότητα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να υπάρξει κάποια σύντομη ψιχάλα/ψιλόβροχο. Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί (αυξημένη πιθανότητα σε ορισμένα σημεία να υπάρξουν πρόσκαιρα και θυελλώδεις ριπές ανέμων , έως και 8 μποφώρ). Αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης. Παραμένει και η πιθανότητα τοπικών ομιχλών σε διάφορα υψώματα της Κέρκυρας.

Η θερμοκρασία και τις δυο αυτές ημέρες παρόλο τους κατά τόπους δυνατούς ανέμους, τις συννεφιές και τα λίγα τοπικά φαινόμενα , θα κυμανθεί κατά μέσο γύρω στους 8 με 10 ολόκληρους βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. Όλη η κατάσταση άνετα θα παραπέμπει σε συνθήκες Απριλίου ή Οκτωβρίου , χωρίς καμιά υπερβολή! Τα γενικά λίγα τοπικά  φαινόμενα που περιμένουμε είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και με την μορφή "λασποβροχούλας/λασποψιχάλας" (κοκκινόχωμα).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου