Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

                                  Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλοκαιρία αύριο Πέμπτη 28/01/2021 από άκρη σε άκρη στο νομό Κέρκυρας, με μπόλικη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και κάποιες σκόρπιες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και κατά τόπους , που παροδικά θα είναι τοπικά κάπως περισσότερες . Άνευ σημασίας όμως.  Εμφάνιση πιο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ αραιής συννεφιάς  η οποία θα έχει την τάση να πυκνώνει ολοένα και περισσότερο , αναμένεται σταδιακά από το βράδυ και  κυρίως αργότερα μέσα στη νύχτα , βαδίζοντας προς την αλλαγή της ημέρας (μη ικανή όμως "προς το παρών" έως και τότε , να αφήσει οποιοδήποτε φαινόμενο).

Οι "παγεροί" βοριάδες παραμένουν αλλά με σαφώς ΑΙΣΘΗΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ από εκείνες που πνέουν το τελευταίο 24ωρο (δηλαδή καμιά σχέση με σήμερα Τετάρτη). Έτσι από τις τοπικά θυελλώδεις εντάσεις και τα 7 με 8 μποφώρ (αυτή ήταν η ΜΕΣΗ  ταχύτητα των ανέμων που προηγήθηκε κατά τόπους, σε αρκετά τμήματα) που προηγήθηκαν,  αύριο θα περάσουμε στα 4 με 5 και τοπικά έως και 6 μποφώρ (μόνο έως περίπου  και το πρώτο μισό της ημέρας - πρώτες απογευματινές ώρες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ θα υπάρξουν ορισμένα σημεία όπου παροδικά θα δεχθούν κάποιες στιγμιαίες ριπές και στα 7 μποφώρ). Μάλιστα προς την αλλαγή της ημέρας , δηλαδή προς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και μετέπειτα , οι άνεμοι θα στραφούν εκ νέου σε νοτίων διευθύνσεων , αρχικά ασθενείς.

Τσουχτερό θα είναι το κρύο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε πολλές περιοχές του νομού μας και ιδιαίτερα βέβαια στην ΕΝΔΟΧΩΡΑ της νήσου Κέρκυρας με έμφαση φυσικά πρώτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα καθώς και στη συνέχεια και χαμηλότερα κυρίως σε απάνεμα στο βοριά αναστροφικά κομμάτια όπου θα σημειωθεί πάχνη (στην γλώσσα της Κέρκυρας , ο "γνωστός" μας "δροσόπαγος") αλλά και κατά τόπους παγετός. Εκτιμώμενες θερμοκρασίες στα ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ τμήματα το χάραμα που μας έρχεται : Μεταξύ 0 C. με - (μείον) 4 C. Στις υπόλοιπες γωνιές από  +1 με +2 έως και +5 με +6 κατά μέσο όρο και ανάλογα το ανάγλυφο της κάθε περιοχής. Οι μέγιστες τιμές ΔΕΝ θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη , μόνο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα υπάρξει μια πολύ μικρή άνοδο , σχεδόν ανεπαίσθητη , κατά δυο περίπου βαθμούς προς τα πάνω.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου