Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

 Για τρίτη συνεχής ημέρα και ... Το χάραμα/πρωινό της αυριανή ημέρας (Τρίτη 19/01/2021) θα δώσει σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα της Κέρκυρας και πάλι αρνητικές θερμοκρασίες (δηλαδή τιμές εκεί και πάλι ΚΑΤΩ από το 0 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ κομμάτια -2 C.με -4 C. ) και εκ νέου παγετό καθώς και πάχνη (το "δεύτερο" ονομάζεται "δροσόπαγος" στην γλώσσα της Κέρκυρας, ο οποίος αύριο θα είναι κατά τόπους έντονος). Στα υπόλοιπα θα βρεθεί ξανά ΚΟΝΤΑ στο 0 C. ή ακόμη πιο τοπικά θα αγγίξει τους 0 C.

Κατά τα άλλα καλοκαιρία θα επικρατήσει και αύριο , με αρκετή ηλιοφάνεια και κατά τόπους κάποιες αραιές τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας. Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σχεδόν στα επίπεδα της Δευτέρας. Ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις μέχρι μέτριοι κα παροδικά κατά την διάρκεια της ημέρας , κυρίως σε διάφορα υψώματα αλλά και πιο τοπικά σε ανοιχτά θαλάσσια τμήματα ιδιαίτερα της βόρειας και δυτικής πλευράς , έως και ισχυροί.

H Tετάρτη 20/01/2021 θα είναι μια "μεταβατική" καιρικά ημέρα . Έτσι ενώ θα ξεκινήσουμε με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες και με αρκετό κρύο βέβαια νωρίς το πρωί , όπου δεν θα λείψει κατά τόπους ξανά ο σχηματισμός πάχνης (μικρή έως μέτρια πιθανότητα για παγετό ακόμη πιο "επιλεκτικότατα" όμως , αλλά αυτή την φορά θα είναι φανερά ασθενέστερος). στη ... Συνέχεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις που όσο θα κυλούν οι ώρες κατά διαστήματα θα έχουν τη τάση να πυκνώνουν. Μάλιστα στο δεύτερο μισό της ημέρας και πολύ περισσότερο προς και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών ενδέχεται να σημειωθούν και λίγες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές. Στροφή των ανέμων σε νοτίων διευθύνσεων μέχρι μέτριους , με ριπές όμως σε κάποια σημεία του νομού έως και ισχυρών εντάσεων από το δεύτερο μισό της ημέρας και κυρίως από το βράδυ και μετέπειτα... Τα θερμόμετρα σε σταδιακή μικρή άνοδο παντού από άκρη σε άκρη της Χώρας των Φαιάκων. Τα επίπεδα της υγρασίας και αύριο θα παραμείνουν "σχετικά χαμηλά" αλλά από την Τετάρτη επιστρέφουν οι τόσο "γνώριμες" μεγάλες υγρασίες και φυσικά η πιθανότητα τοπικών ομιχλών.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν το επόμενο διήμερο για κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα , καθώς ΚΥΡΙΩΣ  από την Πέμπτη (σας έγραψα και για τις λίγες πιθανές βροχούλες της Τετάρτης , αλλά όπως τονίσαμε  κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας αυτής εκτελείτε άνετα τις όποιες εξωτερικές σας δραστηριότητες)  και ύστερα,  ανοίγει ακόμη ένας κύκλος αρκετών έως και πολλών κατά τόπους βροχοπτώσεων αλλά και παράλληλα αρκετά πιο "μαλακού" καιρού (από θερμοκρασιακής πάντα πλευράς) σε σχέση με τώρα (προσωπικά θα έλεγα ότι μετά την καθαρά για πρώτη φορά φέτος "Χειμωνιάτικη παρένθεση" επιστρέψει ο "γνωστός μας" Νοέμβριος). :)

Καλή εβδομάδα να έχουμε !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου