Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

                              Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Τα καιρικά νέα του επόμενου διημέρου (από αύριο Πέμπτη 07/01/2021 έως  και μεθαύριο Παρασκευή 08/01/2021). :)

                 ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ... ;)

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι , ΔΕΝ αλλάζει κάτι και τις επόμενες δυο ημέρες στα μέρη μας , πέρα από αυτό που μας συνήθισε ο καιρός από τα Χριστούγεννα και συνεχίζει σταθερά, έως και αυτή την ώρα (αλλά και το επόμενο διάστημα)... Δηλαδή το κυρίως μουντό και υγρό μοτίβο με τους νοτιάδες και τις ασταμάτητες βροχές σε καθημερινή βάση (φυσικά μια απόλυτα σύνηθες εικόνα για τα μέρη μας κατά την διάρκεια της πιο βροχερής εποχής του έτους)! 

Πέμπτη 07/01/2021 : Κυρίως "Κλειστός, βαρύς" ουράνιος θόλος με αυξημένη συννεφιά και κατά περιόδους βροχές ή μπόρες (πιθανότητα και για σποραδικές καταιγίδες). Τα φαινόμενα σε ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας θα είναι ΤΟΠΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ. Οπότε και εκεί εκτιμώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε κατά μέσο όρο ημερήσια ύψη βροχής που θα κυμαίνονται στα 15 με 30 χιλιοστά βροχής . Προσωπικά περιμένω όμως να υπάρξουν ορισμένα σημεία σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο τοπικό επίπεδο όπου θα πρέπει να δεχτούν (πάντα κατά μέσο όρο) 30 με 50 χιλιοστά βροχής αύριο. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης υδροστρόβιλων στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη του βορείου Ιονίου. Άνεμοι γενικά νοτίων διευθύνσεων μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί (όμως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ υψώματα ή θαλάσσια τμήματα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ΓΙΑ ΛΙΓΟ στιγμιαίες πολύ ισχυρές ριπές , έως και στα 7 μποφώρ)... Παρόλο τα φαινόμενα και τους κατά τόπους ενισχυμένους ανέμους ,τα θερμόμετρα το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα δείξουν μέγιστες τιμές που θα κυμαίνονται κατά 3 με 5 βαθμούς  (κατά μέσο όρο)  υψηλότερα του "κανονικού" για την εποχή που διανύουμε (ανάλογα πάντα την περιοχή). Ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας και πιθανές τοπικές ομίχλες σε διάφορα υψώματα. 

Παρασκευή 08/01/2021: Πολύ άστατος καιρός με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και κατά τόπους περάσματα κάποιων τοπικών βροχοπτώσεων κατά διαστήματα. Παράλληλα Δεν θα λείψουν και πάλι ορισμένες τοπικές μπόρες , οι οποίες σε τοπικό επίπεδο είναι  πιθανό να συνοδευτούν και από κάποια αστραπόβροντα. Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι αξιόλογα ή σχετικά αξιόλογα (παίζει μεγάλο ρόλο το που θα βρίσκεται ο καθένας μας πάνω στην Χώρα των Φαιάκων). Εννοείται ότι επιμένουν τα πολύ υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας και η πιθανότητα τοπικών ομιχλών σε ημιορεινά/ορεινά τμήματα. Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί μέτριοι έως κατά τόπους ισχυροί (όμως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ υψώματα ή θαλάσσια τμήματα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ΓΙΑ ΛΙΓΟ στιγμιαίες πολύ ισχυρές ριπές , έως και στα 7 μποφώρ). Περαιτέρω μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ακόμη πιο "μαλακός" καιρός , με τον υδράργυρο το μεσημέρι να βρίσκεται κατά μέσο όρο και ανάλογα πάντα την περιοχή, γύρω στους 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα του "φυσιολογικού" για τούτη την περίοδο.

P.S. Πριν σας καληνυχτίσω , αξίζει να τονίσουμε ότι εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων  Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ  κατολισθήσεων οπουδήποτε στο νομό και ιδιαίτερα στα μέρη εκείνα που έχουν κάποιο ιστορικό λόγω πιο "σαθρού" εδάφους ή της γεωλογικής ιδιομορφίας της εκάστοτε περιοχής, ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ , για αυτό ας έχουμε λίγο το νου μας. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου