Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

 "ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΕΝ (σε σχέση πάντα με ότι προηγήθηκε) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΕ" οι κατά περιόδους τοπικές βροχοπτώσεις και το επόμενο διήμερο...  ;)

Παραμονή Θεοφανίων 05/01/2021: ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΧΕΤΙΚΗ  βελτίωση του καιρού στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κομμάτι του νομού μας (όχι παντού) , μέσα στις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε (Δευτέρα προς Τρίτη) .   Στη συνέχεια όμως και για το υπόλοιπο του 24ωρου αυξάνει η πιθανότητα για ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΩΝ τοπικών ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ (τοπικά και με τη μορφή μπόρας) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (δεν θα λείψουν όμως και τα παροδικά "ανοίγματα" κατά τόπους , από περιοχή σε περιοχή). Η πρώτη μεγάλη "μάχη" του φετινού Χειμώνα ανάμεσα σε χιονόνερο και χιονονιφάδες στα πολύ ψηλά του όρους Παντοκράτορας θα λάβει χώρα τα χαράματα με θερμοκρασίες εκεί εκείνη την ώρα γύρω στους +1C. με +2C. Την ίδια ώρα λίγο χαμηλότερα , δηλαδή περίπου από τα 550 μέτρα και πάνω στον ίδιο ορεινό όγκο παροδικά θα σημειωθεί χιονόνερο με τον υδράργυρο να βρίσκεται μεταξύ +3 C. και +4 C. Ορατές χιονοστρώσεις στα απέναντι Ηπειρωτικά βουνά που βλέπουμε από Κέρκυρα , τοπικά στα βορειότερα και ελαφρώς χαμηλότερα από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Άνεμοι γενικά νοτίων διευθύνσεων μέτριοι και σε διάφορα υψώματα καθώς και σε ορισμένα θαλάσσια/παραθαλάσσια τμήματα παροδικά έως και ισχυροί. Η θερμοκρασία τα χαράματα/νωρίς το πρωινό της Τρίτης θα βρίσκεται ελαφρώς χαμηλότερα συγκριτικά με τα προηγούμενα πρωινά. Μάλιστα αύριο ΝΩΡΙΣ το πρωί επιτέλους θα υπάρξει (έστω και πρόσκαιρα) μια σχετική "ομοιομορφία" στις ελάχιστες τιμές , αφού σε ΠΟΛΛΕΣ περιοχές της Κέρκυρας (όχι παντού) , αυτές θα είναι μονοψήφιες, κάτι το απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή που διανύουμε. Αντίθετα οι μέγιστες τιμές της θα παρουσιάσουν μια μικρή άνοδο (κατά 2 με 4 βαθμούς κατά μέσο όρο) σε σχέση με την Δευτέρα.

Θεοφάνια 06/01/2021: Συνεχίζεται ο πολύ άστατος καιρός στα μέρη μας. Έτσι κατά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ημέρας το πάνω χέρι θα το έχει και πάλι η συννεφιά, η οποία ανά διαστήματα θα είναι τοπικά αυξημένη και ικανή να δίνει σε ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και πάλι περάσματα από τοπικές βροχές/μπόρες. Τα φαινόμενα κατά την διάρκεια αυτού του 24ωρου φαίνεται ότι θα είναι ελαφρώς περισσότερα (και προφανώς πιο αξιόλογα) από ότι την προηγούμενη ημέρα. Οι νοτιάδες επιμένουν με τις ίδιες σχεδόν εντάσεις της Παραμονής. Παράλληλα ο υδράργυρος θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο , ιδιαίτερα αυτή τη φορά όμως , ως προς τις ελάχιστες τιμές του. 

Οπότε συνοψίζοντας φίλες και φίλοι ... Κατά περιόδους και ανάλογα που θα βρίσκεται ο καθένας μας , θα υπάρξουν σίγουρα στιγμές όπου η "αγαπημένη" μας ομπρέλα θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη και το επόμενο εορταστικό διήμερο, γι' αυτό και η παρακάτω φωτογραφία! :) ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου