Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

                                       Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Οι ιδιαίτερα ενισχυμένοι έως τοπικά σφοδροί βόρειοι -βορειοδυτικοί άνεμοι καθώς και η έντονη αίσθηση του κρύου θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις αμέσως επόμενες 24 ώρες ... 

Καλησπέρα σας ! Είναι βράδυ Τρίτης 26/01/2021 , ο καιρός ήδη  βελτιώθηκε ως προς τα φαινόμενα (έπεσε φυσικά για πολλοστή συνεχής φορά κάμποσο νερό) αλλά οι βοριάδες ενισχύθηκαν αρκετά έως κατά τόπους πολύ, με την θερμοκρασία να έχει σημειώσει σημαντική πτώση, σε σχέση με ότι προηγήθηκε. Ακριβώς δηλαδή ότι περιμέναμε και γράφτηκε έγκαιρα εδώ , χθες την ίδια ώρα. Πάμε τώρα μαζί να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην συνέχεια ... :)  ;)

Ας μιλήσουμε πρώτα για το σημαντικότερο στοιχείο των επόμενων ωρών , δηλαδή τους ανέμους. Καθόλη την διάρκεια της αποψινής νύχτας (Τρίτη προς Τετάρτη) όπως και στο μεγαλύτερο διάστημα της αυριανής ημέρας , Τετάρτη 27/01/2021 θα επικρατήσει (ήδη επικρατεί τις τελευταίες ώρες βέβαια, θα συνεχιστεί λοιπόν, για να είμαστε πιο ακριβείς) "κλασική" φουρτούνα του μαίστρου. Οι αναμενόμενοι "παγεροί" βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στα 6 με 7 και κατά τόπους έως και 8 μποφώρ. Σε ακόμη πιο τοπικό επίπεδο όμως παροδικά θα φθάνουν και τα 9 μποφώρ "δύναμη" ιδιαίτερα έως περίπου και νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Θα υπάρξουν όμως μεμονωμένα σημεία τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά (κυρίως στα ανοιχτά της δυτικής και βόρειας ακτογραμμής , όπως και σε ορισμένα υψώματα , όπου ενδέχεται να παρατηρηθούν ριπές ανέμων πρόσκαιρα και στα 10 μποφώρ, αυτό έως περίπου και το πρώτο μισό της Τετάρτης). Μεγάλος θα είναι ο κυματισμός σε πολλά θαλάσσια/παραθαλάσσια σημεία του νομού μας, με έμφαση εκείνα που βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση των ανέμων θα πρέπει να περιμένουμε από το βράδυ της Τετάρτης και ύστερα.

Κατά τα άλλα σε γενικές γραμμές βελτιωμένο το καιρικό σκηνικό ως προς τα φαινόμενα πια , έτσι αύριο μας περιμένει αρκετή ηλιοφάνεια (αλλά φυσικά με "δόντια") με κάποιες παροδικές νεφώσεις κατά τόπους λίγο πυκνότερες, γενικά άνευ σημασίας, με ... Ίσως πολύ μικρή εξαίρεση ορισμένα σημεία ΚΥΡΙΩΣ κατά μήκος της δυτικότερης πλευράς του νομού , όπου υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα , μόλις στο 20% , σε πολύ τοπικό επίπεδο για κάποια πρόσκαιρη ψιχάλα, σύντομη μικρή βροχούλα ή λιγοστό χιονόνερο εκεί.

Τέλος ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε "φυσιολογικά" Χειμωνιάτικα πλαίσια με τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού να καταγράφουν μονοψήφιες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές (θα υπάρξουν ελάχιστες εξαιρέσεις). Η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη έως κατά τόπους ιδιαίτερα έντονη εξαιτίας των "παγερών" δυνατών βοριάδων, κυρίως τις βραδινές και πρωινές ώρες. Παράλληλα θα πέσουν αρκετά τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Εξαιρετική θα είναι η διαύγεια και η ορατότητα κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου