Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Καλό βράδυ Τρίτης , πάμε γρήγορα να δούμε τις μας περιμένει από καιρικής πλευράς αύριο ... :)  

Για αύριο Τετάρτη 13/01/2021 λοιπόν και ενώ οι άνεμοι ήδη από σήμερα  γύρισαν σε βορειοδυτικούς με τοπικά ισχυρές εντάσεις και ... Ξεκίνησε να "φρεσκάρει" (όπως λέμε στην Κέρκυρα) σταδιακά αρκετά (όπως σας υποσχέθηκα άλλωστε από χθες)  ... Πάμε στην Τετάρτη όπου σαφώς και θα συνεχιστεί το βορειοδυτικό ρεύμα φθάνοντας ξανά τα 4 με 5 και τοπικά και τα 6 μποφώρ (αλλά και με ορισμένα "Επιλεκτικά" σημεία να "φλερτάρουν" με στιγμιαίες ριπές πρόσκαιρα και στα 7 μποφώρ). 

Παράλληλα η αυριανή ημέρα κατά περιόδους, πέρα από κάποια "ανοίγματα"/διαστήματα ηλιοφάνειας  θα έχει σίγουρα περισσότερες τοπικές συννεφιές  από ότι η σημερινή και μάλιστα κατά τόπους τόσο έως και την δύση του ηλίου καθώς και μέσα στις βραδινές/νυχτερινές ώρες που θα ακολουθήσουν ... Θα καταφέρουν να αφήνουν ορισμένες τοπικές βροχές/μπόρες. Τα φαινόμενα αν και γενικά θα έχουν παροδικό χαρακτήρα , δείχνουν να είναι ελαφρώς περισσότερα κατά το δεύτερο μισό του 24ωρου και κυρίως τις βραδινές ώρες.  

Εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης πτώσης του υδραργύρου όσο θα περνούν οι ώρες, τόσο στο έδαφος όσο και στην ανώτερη ατμόσφαιρα , αφού μας έρχονται ΑΙΣΘΗΤΑ ψυχρότερες αέριες μάζες από την κεντρική και βορειοανατολική Ευρώπη, είναι πιθανό κάποιες από τις αναμενόμενες μπορίτσες /βροχούλες ΤΟΠΙΚΑ  ακόμη και στα χαμηλότερα / ίσως και σε παραθαλάσσια τμήματα να συνοδευτούν από το "κλασικό" (συνήθως ψιλό) χαλαζάκι του μαίστρου (βορειοδυτικού ρεύματος)... Παράλληλα έως νωρίς το απόγευμα υποψηφιότητα για σύντομο πέρασμα χιονοχάλαζου ή χιονιού δίνουν τα πάρα  πολύ ψηλά και ιδιαίτερα  η κορυφή του Παντοκράτορα ενώ την ίδια ώρα  λίγο χαμηλότερα ...Περίπου από τα 600 μέτρα και πάνω περιμένουμε πιθανό πέρασμα χιονόνερου ή χιονοχάλαζου. Αργότερα και κυρίως τις βραδινές/νυχτερινές  ώρες πρόσκαιρα περάσματα χιονοχάλαζου ή ακόμη και χιονόπτωσης ενδέχεται να σημειωθούν κυρίως ΠΑΝΩ από τα 750 με 800 μέτρα υψόμετρο. Χαμηλότερα και κατά μέσο όρο ΠΑΝΩ από τα 500 μέτρα  δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο ή ένα μείγμα χιονοχάλαζου με ίσως πιθανές και κάποιες σκόρπιες αερομεταφερόμενες νιφάδες (έστω και λιωμένες) . Το παραπάνω "δεύτερο" σκέλος των φαινομένων που ανέφερα αφορά περισσότερο ιδιαίτερα τα τμήματα εκείνα που βρίσκονται κατά κανόνα από τα 600 μέτρα και άνω! 

Την ίδια ώρα στα απέναντι Ηπειρωτικά βουνά που βλέπουμε από την Κέρκυρα (ιδιαίτερα στα βορειότερα) έως τη νύχτα οι χιονοστρώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά !! 

Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν περίπου σχεδόν τις ίδιες μέγιστες τιμές με σήμερα. Όμως καθώς θα περνά η ώρα και θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας αναμένεται περαιτέρω κατακόρυφη αισθητότατη  πτώση του υδραργύρου (ιδιαίτερα σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα το κρύο θα είναι τσουχτερό)! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης ( ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου