Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

                            Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.  

Καλησπέρα στους απανταχού Κερκυραίους αλλά και φίλους της Χώρας των Φαιάκων! :)

Είναι βράδυ Κυριακής 10 του Γενάρη και τις τελευταίες 6 με 8 ώρες επικρατούν σε αρκετές περιοχές του νομού μας σφοδρότατοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (κάτι που γράφτηκε εδώ ήδη από την Παρασκευή) , των οποίων κατά περιόδους οι ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ σε ορισμένα σημεία φθάνουν τα 8 με 9 μποφώρ και ακόμη πιο επιλεκτικά προσεγγίζουν και τα 10 μποφώρ! Μέγιστη ριπή έως αυτή την ώρα (22:30) από τον σταθμό μου , εδώ στο Βαλανειό στα 69,2 km/hr , δηλαδή 8 μποφώρ. Παράλληλα επικρατούν εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (όπως επίσης έχει γραφτεί από την Παρασκευή σε τούτη την σελίδα). Γενάρης μήνας λοιπόν και ακόμη και τώρα 22:30 το βράδυ τα θερμόμετρα σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας δείχνουν 18 με 19 βαθμούς κελσίου (18,2 C. αυτή την στιγμή στο Βαλανειό) !!!! ;)

Πάμε τώρα να δούμε τι θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες ώρες καθώς και αύριο Δευτέρα 11/01/2021 στα μέρη μας. :)

Καταρχήν οι υπάρχοντες ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι κατά διαστήματα θα κρατήσουν τόσο καθόλη την διάρκεια της αποψινής νύχτας και έως περίπου και το πρώτο μισό της αυριανής ημέρας! Στη συνέχεια αναμένεται ώρα με την ώρα αργή αλλά σταθερή σταδιακή εξασθένηση... Κατά τα άλλα η Δευτέρα θα κυλήσει με επί τω πλείστων "μουντό κλειστό" ουράνιο θόλο , ενώ παράλληλα κατά περιόδους θα εκδηλώνονται κάποιες τοπικές βροχές/μπόρες (ανοιχτό και το ενδεχόμενο σποραδικών καταιγίδων). Τα φαινόμενα όπου κατά τόπους ενδέχεται να είναι αξιόλογα , σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανό πρόσκαιρα να αποκτήσουν και έντονο χαρακτήρα. Ο υδράργυρος αν και θα παρουσιάσει μια σχεδόν ανεπαίσθητη μικρή πτώση της τάξεως των 2 με 3 βαθμών, θα παραμείνει και αύριο σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα του "φυσιολογικού". Σύντομα όμως η "αρρωστημένη" αυτή θερμοκρασιακή κατάσταση  θα μας αποχαιρετήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ! Περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την πορεία της θερμοκρασίας , καθώς και για πολλές άλλες ενδιαφέρον καιρικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σας περιμένουν στην επόμενη ανάρτηση, οπότε μείνετε συντονισμένοι... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου