Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

                                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Όπως κύλησε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μας αποχαιρετίσει αύριο Κυριακή 31/01/2021, ο φετινός Γενάρης... :) Προ των πυλών λοιπόν , ακόμη μια σημαντική επιδείνωση του καιρού, με βροχές/μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και κατά τόπους ιδιαίτερα ενισχυμένους νοτιάδες. ;)

Καλό Σαββατόβραδο Κέρκυρα ! Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα κυλήσει "καιρικά" η Κυριακή μας ... ;)

Με "κλειστό και μουντό" ουράνιο θόλο θα ξημερώσει η Κυριακή σχεδόν παντού στο νομό μας. Έως και περίπου τις προμεσημβρινές ώρες όμως τα όποια φαινόμενα θα είναι γενικά λιγοστά , τοπικού χαρακτήρα και όχι αξιόλογα (μικρή πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη τοπική ψιχάλα ή παροδικό ψιλόβροχο σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ακόμη επίπεδο). Από νωρίς το μεσημέρι αναμένεται ΣΤΑΔΙΑΚΗ γενικευμένη επιδείνωση του καιρού , αρχή γενομένης ΠΡΩΤΑ  από τα ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ τμήματα του νομού και προοδευτικά ώρα με την ώρα και στα υπόλοιπα, με ... βροχές/μπόρες και τοπικές καταιγίδες! Τα φαινόμενα θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ και θα συνοδεύονται είτε από σφοδρούς ριπαίους ανέμους ή και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Επίσης ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  οι αναμενόμενες αυριανές βροχοπτώσεις θα έχουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΓΔΑΙΟΤΗΤΑ.

Το "κυρίως πιάτο",  δηλαδή τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα που θα "σαρώσουν" διάφορες περιοχές της γωνιάς μας  να έχετε υπόψιν σας ότι χονδρικά θα εκδηλωθούν μέσα στο παρακάτω διάστημα ... "Σταδιακά από τις μεσημεριανές έως και αργά τις απογευματινές - πρώτες βραδινές ώρες" (δηλαδή έως περίπου δυο με τρεις ώρες, πριν την αλλαγή της ημέρας). ΟΧΙ ότι στην συνέχεια μέσα στη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί , απλά θα καταστεί ΑΣΤΑΤΟΣ , με φυσικά κάποια φαινόμενα (τοπικά αξιόλογα) να συνεχίζουν κατά διαστήματα αλλά και  αρκετές "παύσεις" πλέον ενδιάμεσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις γενικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά τόπους πολύ ισχυροί (5 με  6 και κατά τόπους 7 μποφώρ). Όμως σε ορισμένα τμήματα ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά , ενδέχεται να παρατηρηθούν πρόσκαιρα και θυελλώδεις έως πιθανόν πολύ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές ανέμων , τουλάχιστον στα 8 και πιθανόν έως 9 μποφώρ. Πάντως από τη νύχτα  οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Τέλος παρόλο τις βροχές και τους δυνατούς ανέμους αύριο Κυριακή , θερμοκρασιακά ο καιρός θα κρατηθεί "μαλακός" , με τις μέγιστες τιμές της να κυμαίνονται κατά 2 με 4 βαθμούς (κατά μέσο και ανάλογα την περιοχή) υψηλότερα του "φυσιολογικού" για την εποχή που βρισκόμαστε! Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία καθόλη την διάρκεια του 24ωρου και κάποιες τοπικές ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα υψώματα και κατοικημένες ορεινές/ημιορεινές περιοχές της Κέρκυρας , οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, θα είναι αρκετά πυκνές.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου