Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

                                Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Και νέα σοβαρή "υποτροπή" του καιρού κυρίως εντός των επόμενων 12 με 15 ωρών , με ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.  ;)

Αναλυτικότερα αρχικά για αργότερα,  ο λόγος από ... Τις βραδινές ώρες και μετέπειτα απόψε νύχτα Κυριακής (03/01/2021), όπου και περιμένουμε εκ νέου σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού (μετά την αναμενόμενη σύντομης διάρκειας  ανάπαυλα που προηγήθηκε κατά την διάρκεια της ημέρας σήμερα). Ήδη λοιπόν λίγο ΠΡΙΝ τα μεσάνυχτα απόψε θα ξεκινήσουν κάποιες διάσπαρτες τοπικές βροχές/μπόρες και προοδευτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα προαναφερθέντα  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ κατά περιόδους θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ. Αυξημένη πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης. Οι άνεμοι κατά την διάρκεια της νύχτας παροδικά σε διάφορα κομμάτια του νομού θα ενισχυθούν (πάντα από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις). Οι εντάσεις τους θα κυμαίνονται στα 5 με 6 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 7 μποφώρ (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8 μποφώρ). 

Η κακοκαιρία που θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της νύχτας θα κρατήσει έως και τα χαράματα - πρωινό της αυριανής ημέρας (Δευτέρα 04/01/2021) με τα ίδια φαινόμενα που ανέφερα , τα οποία όπως τονίσαμε σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του νομού μας θα είναι κατά διαστήματα ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΑ. Στη συνέχεια ο καιρός θα καταστεί άστατος στη Χώρα των Φαιάκων, δηλαδή θα έχουμε ένα "άνοιξε -κλείσε", την μια με τοπικές βροχές/μπόρες (πιθανότητα και για παροδική καταιγίδα σε τοπικό πάντα επίπεδο. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν αξιόλογο ή σχετικά αξιόλογο χαρακτήρα.) και την άλλη με κάποια σύντομα "ανοίγματα"/διαλείμματα  και ... Ξανά τα ίδια.  :) Πάντως έως και το τέλος του 24ωρου  στο μεγαλύτερο κομμάτι (όχι παντού) της Χώρας των Φαιάκων θα πρέπει να υπάρξει  ΣΧΕΤΙΚΗ βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί που σχετικά γρήγορα θα γυρίσουν σε δυτικών διευθύνσεων μέτριους (σε ορισμένα σημεία όπως  διάφορα θαλάσσια/παραθαλάσσια τμήματα καθώς και υψώματα είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν για λίγο και ισχυρές ριπές). Η θερμοκρασία σε σταδιακή ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΠΤΩΣΗ που θα γίνει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗ  ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό - βράδυ Δευτέρας. Αρκετό φρέσκο χιόνι θα πέσει στα απέναντι βουνά που βλέπουμε από την Κέρκυρα (Αλβανία - Ήπειρος). Μάλιστα στις βορειότερες απολήξεις των ακροκεραύνιων (ορατές από βόρεια Κέρκυρα - η απέναντί μας νοτιοδυτική Αλβανία) θα το στρώσει και ελαφρώς ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.  ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου