Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

                                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

                            Καλό βράδυ Τετάρτης στην Κέρκυρά μας ! :)

Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες 24 ώρες στην γωνιά μας...  ;) 

Μετά τα μεσάνυχτα απόψε και πολύ περισσότερο προς τα χαράματα τα όποια φαινόμενα εκδηλώνονται και έως αυτή την ώρα (τοπικά είναι αρκετά έντονα, με κύριο χαρακτηριστικό τους τις κατά τόπους δυνατές χαλαζοπτώσεις , κάτι που είχαμε τονίσει ότι θα συνέβαινε ήδη από χθες εδώ)  , θα σταματήσουν (νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη) και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι η αυριανή ημέρα (Πέμπτη 14/01/2021) θα ξεκινήσει με άφθονη ηλιοφάνεια. Βαδίζοντας προς το δεύτερο μισό της ημέρας όμως βαθμιαία θα συννεφιάσει και κυρίως προς ή κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών θα έχουμε ένα νέο μικρό γύρο λίγων ωρών από ορισμένες τοπικές βροχές ή μπόρες. Τα φαινόμενα αν και πάλι σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να συνοδευτούν εκ νέου από κάποιο χαλάζι (εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών), αυτή τη φορά θα είναι αισθητά λιγότερα τόσο σε "ποσότητα" όσο και σε "διάρκεια" και σίγουρα όχι τόσο έντονα όσο ήταν τα σημερινά.

Οι άνεμοι τις αμέσως επόμενες ώρες (μετά τα μεσάνυχτα) και έως και το πρωί αύριο πρόσκαιρα κατά τόπους θα ενισχυθούν σημαντικά , πάντα από βορειοδυτικές διευθύνσεις , φθάνοντας τα 5 με 6 και κατά τόπους και τα 7 μποφώρ , με πιθανές παροδικές ριπές σε επιλεκτικό επίπεδο ακόμη και στα 8 μποφώρ. Στη συνέχεια μέσα στην ημέρα , θα εξασθενήσουν ΕΝ ΜΕΡΗ και θα θα γυρίσουν για μερικές ώρες σε πιο δυτικούς - νοτιοδυτικούς μέτριους και πιθανόν σε κάποια τμήματα έως και ισχυρούς. Από τη νύχτα της Πέμπτης  όμως θα μπουκάρει ξανά ιδιαίτερα ενισχυμένος μαίστρος (βορειοδυτικός άνεμος) . Στα 5 με 6 και κατά τόπους έως και στα 7 με 8 μποφώρ δύναμη! 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε "απόλυτα φυσιολογικά" για μήνα Γενάρη επίπεδα από άκρη σε άκρη στο νομό μας. Αξίζει μια ματιά προς τα απέναντι φρεσκοχιονισμένα Ηπειρωτικά βουνά αύριο. Κατά τα άλλα όπως σας υποσχέθηκα χθες , πράγματι το γύρισε σε χιονοχάλαζο / χιόνι παροδικά στα ΨΗΛΑ  του Παντοκράτορα απόψε, με τοπικά μικρά πασπαλίσματα. ΔΕΝ ήταν τυχαίο όπως βλέπετε λοιπόν , ότι στην χθεσινή μου πρόγνωση ΔΕΝ σας ανέφερα καθόλου την λέξη "χιονόστρωση"(όσο αφορά τα ορεινά μας πάντα)... ;) 

Εις το επανιδείν !!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης ( ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου