Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

                                Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ αναμενόμενη κατά τόπους ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ , η οποία σε αρκετά τμήματα του νομού μας (με έμφαση στην ενδοχώρα , ιδιαίτερα της βόρειας πλευράς, και όχι μόνο. Καθώς και σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα κεντρικά της Κέρκυρας) έδωσε τοπικά ισχυρότατα φαινόμενα, θα περάσουμε σε ένα ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (Δευτέρα 01/02 - Τρίτη 02/02/2021) αφού ύστερα το καλά οργανωμένο χαμηλό της Κυριακής θα ακολουθήσουν μικρότερες δευτερεύουσες διαταραχές εκ δυσμάς μας , δίνοντας κατά διαστήματα αρκετά φαινόμενα και διατηρώντας φυσικά τους νοτιάδες (με σταδιακά χαμηλότερες όμως εντάσεις σε σχέση με σήμερα, θα μιλήσουμε παρακάτω και για αυτό)... Τα φαινόμενα του επόμενου διημέρου ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι ξανά ΑΞΙΟΛΟΓΑ  και σε τοπικό επίπεδο κάπως εντονότερα από άλλες περιοχές στον ίδιο πάντα νομό, αλλά ΔΕΝ θα έχουν όμως την τοπικά ιδιαίτερη σφοδρότητα των φαινομένων της σημερινής ημέρας (Κυριακή 31/01/2021), όπου και σε διάφορα κομμάτια του τόπου μας είχαμε αρκετά προβλήματα.

Δευτέρα 01/02/2021 : Πολύ άστατος με κατά περιόδους τοπικές βροχές/μπόρες και κάποιες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο θα είναι παροδικά εντονότερα. Θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά πρόσκαιρα μικροανοίγματα κατά τόπους μέσα στην ημέρα ("παύσεις" ή αλλιώς "καιρικά διαλείμματα"). Αυξημένη πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων μέτριοι μέχρι ισχυροί (επιλεκτικότατα όμως σε ορισμένα σημεία τόσο στη θάλασσά όσο και στην στεριά θα πνέουν κατά διαστήματα έως και πολύ ισχυροί, δηλαδή έως και 7 μποφώρ). Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής. Ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας και τοπικές ομίχλες σε διάφορα υψώματα της Κέρκυρας.

Τρίτη 02/02/2021: Άστατος , κατά περιόδους νεφελώδης , με κατά διαστήματα τοπικές βροχές/μπόρες , ενώ υπάρχει πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι σε τοπικό επίπεδο ΑΞΙΟΛΟΓΑ ή σχετικά αξιόλογα. ΣΤΑΔΙΑΚΑ όμως μέσα στο δεύτερο μισό του 24ωρου και ύστερα , τα  φαινόμενα θα εξασθενήσουν και έως αργά τη νύχτα ο καιρός θα έχει πλέον βελτιωθεί παντού (ως προς τα φαινόμενα πάντα). Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ο υδράργυρος θα συνεχίσει και την Τρίτη ,  χωρίς κάποια άξια λόγου μεταβολή... Παραμένουν τα πολύ υψηλά ποσοστά της γνωστής μας υγρασίας και η πιθανότητα κάποιων τοπικών ομιχλών σε ορισμένα ορεινά/ημιορεινά τμήματα της Κέρκυρας.

Κλείνοντας αξίζει να τονίσουμε πόσο καλά πήγε η χθεσινή μου πρόβλεψη, ακόμη και στις "επίμαχες ώρες των αναμενόμενων έντονων φαινομένων" και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό! Ο Γενάρης λοιπόν φεύγει (όπως σας έγραψα ήδη από χθες, ότι θα συνέβαινε )  με τον ίδιο θεαματικό τρόπο που κύλησε κατά την μεγαλύτερη διάρκειά του. 

Σημερινή αναφορά από Βαλανειό (31/01/2021) , εδώ στο εσωτερικό της βόρειας - βορειοδυτικής Κέρκυρας: 65,4 χιλιοστά βροχής με μέγιστη ραγδαιότητα βροχής τα 274,2 mm/hr και αρκετό χαλάζι για ακόμη μια φορά , την ώρα των καταιγίδων νωρίτερα ! :) 

Καλό βράδυ Κυριακής !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης ( ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου